Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Mistrovství slovenských baristů 2014 proběhne již na přelomu ledna a února

Mistrovství slovenských baristů 2014 proběhne již na přelomu ledna a února

20. 1. 2014 - Letošní ročník největší slovenské baristické soutěže se bude konat na přelomu ledna a února v Bratislavě. Baristická špička se předvede ve čtyřech kategoriích – Barista, Latte Art, Cup Tasters a Coffee in Good Spirits.

Majstrovstvá Slovenska Barista 2014, které pořádá Slovak Coffee Association, se uskuteční v rámci gastronomického veletrhu Danubius Gastro (Viedenská cesta 3 – 7, Bratislava) ve dnech 30. ledna až 2. února 2014. První den proběhne trénink soutěžících, soutěžit se začne o den později od 9.00. Pro laiky to bude skvělá podívaná, neboť v rámci soutěže budou baristé podávat neobyčejné výkony.

Mistrovství se řídí oficiálními pravidly World Coffee Events (WCE), a proto vítězové všech kategorií postupují na Mistrovství světa, které se bude letos konat nejprve v Melbourne (kategorie Latte Art, Coffee in Good Spirits a Cup Tasters) a poté v italském městě Rimini (kategorie Barista).

A kdo vyhrál Majstrovstvá v loňském roce? V hlavní kategorii Barista se na zlaté pozici umístil Marián Plajdičko (na fotce), nejlepší káva s alkoholem v Coffee in Good Spirits patřila Martinu Hudákovi a nejlepší malbu mléčnou pěnou spolu se skvělými chuťovými buňkami předvedl barista Vladimír Kmec, který zvítězil hned dvakrát v kategoriích Latte Art a Cup Tasters.


Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: Kávové listy; foto: asociaciakavy.wordpress.com
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz