21. 1. 2014 - NOŠOVICE - Tisíce lidí, kteří míří každoročně na exkurzi do pivovaru Radegast, mohou využít zajímavou novinku. V hospůdce U Bobra v nedalekých Raškovicích zavedli Pivní akademii, které šéfuje český vicemistr v čepování piva Jakub Šrubař.
Lidé se tak mohou dozvědět, jak o pivo správně pečovat a hlavně se naučí čepovat, a to hned na několik způsobů. Prvním absolventem Pivní akademie se stal minulý týden šestinásobný vítěz Rallye Dakar Karel Loprais.
Hospůdka u Bobra v Raškovicích nabízí nejen skvělé jídlo a pivo, ale také možnost vzdělávání. „Ve spolupráci s odborníky z Radegastu jsme rozjeli Pivní akademii. Chceme zájemcům přiblížit, jak se pivo čepuje a co všechno je třeba udělat, aby jeho chuť byla co nejlepší. Věřím, že to návštěvníky zaujme a naše Akademie se stane vyhledávaným vzdělávacím centrem,“ říká s nadsázkou a úsměvem Jakub Šrubař český vicemistr v čepování piva, který Akademii povede.
Hospůdka u Bobra stojí jen pár kilometrů od pivovaru. Pro turisty přijíždějící do Nošovic je tak ideálním místem, kam se vypravit po prohlídce pivovaru. „Lidé mají možnost se nejprve podívat do míst, kde se pivo vaří a poté se seznámit, jak o pivo pečovat a správně ho načepovat. Jsme přesvědčeni, že se z absolventů Akademie stanou ambasadoři našeho Radegasta a budou v hospodách, které navštěvují, dohlížet na správné čepování,“ přibližuje záměr vedoucí Návštěvnického centra Radegast Martina Sikorová.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.