Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Mladí gastronomičtí odborníci poměřili síly

Mladí gastronomičtí odborníci poměřili síly

21. 1. 2014 - BRNO - Již po dvacáté soutěžili studenti gastronomických oborů ve dnech 16. – 18. ledna na brněnském výstavišti, kde Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, a. s. Veletrhy Brno a Střední škola potravinářská, obchodu a služeb Brno pořádala mezinárodní finále soutěže Gastro Junior Brno 2014 – Bidvest Cup.

„Hlavním cílem soutěže je podnítit v mladých kuchařích a cukrářích tvorbu nejen chutných, ale i nápaditých pokrmů a u číšníků zajistit vysokou úroveň obsluhy spojenou se zajímavými a kreativními nápady při přípravě nápojů, které obohatí nabídku pro návštěvníky restaurací a hotelů a v konečném důsledku budou znamenat ekonomický přínos pro samotné soutěžící“, vysvětluje RNDr. Jana Marková, ředitelka Střední školy potravinářské, obchodu a služeb, Brno a zároveň ředitelka soutěže. „Všichni vítězové mají velkou šanci na výborné uplatnění ve svém oboru nejen v České republice, ale také v zahraničí“, dodává Jana Marková.

01247-Junior_Cup_1_web_DSCF0958.jpg

01247-Junior_Cup_2_web_DSCF0961.jpg

V kategorii kuchař odborná porota v čele s panem Bc. Markem Svobodou vyhlásila jasného vítěze Jana Horáka, studenta z Hotelové školy Bukaschool Most. Dalšími oceněnými v oboru kuchař jsou Denis Matej ze SPŠ a SOŠ gastronomie a služeb Most a Petr Rataj HŠ Plzeň. Porota cukrářů vedená paní Pavlínou Berzsivou udělila v kategorii cukrář první místo Janě Drobílkové z SPV hotelu InterContinental Praha. Stříbrnou medaili získala Adéla Molnárová, studentka SOŠ a SOU Polička a třetí místo si z Brna odváží Markéta Bečková, SŠ zemědělská a potravinářská Klatovy.  Také soutěž číšníků-servírek byla kvalitně obsazená a komise vedená panem PaedDr. Jaroslavem Morávkem měla těžkou roli. Nakonec cenné vítězství si obhájila loňská vítězka Andrea Hniličková ze SŠ potravinářské, obchodu a služeb Brno, druhé místo získala Kateřina Nuzíková, SŠ průmyslová, hotelová a zdravotnická, Uherské Hradiště a na třetím se umístil Tia Fabio, HŠ Bukaschool Most.

01247-GJB_2014_IMG_0138.jpg

01247-GJB_2014_IMG_0146.jpg

Prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky pan Bc. Miroslav Kubec po slavnostním předávacím ceremoniálu v hotelu Voroněž prohlásil: „Je dobře, že mladí odborníci v našem oboru mají možnost se na soutěži potkat, vyměnit si svoje poznatky a také změřit své síly s ostatními. Po celou dobu soutěže bylo vidět velké nasazení všech studentů a jejich vůle zvítězit.“.

01247-GJB_2014_SHR_3392.jpg 

01247-GJB_2014_SHR_3436.jpg

Generálním partnerem soutěže je dlouhodobě společnost Bidvest. „Jsme hrdí, že můžeme podporovat soutěž takového významu mající vliv i na budoucí uplatnění soutěžících. Je na místě také poděkovat všem školám a jejich pedagogům, kteří věnovali čas a připravili kvalitně své studenty na tuto mimořádně těžkou soutěž.„ sdělil pan Marek Svoboda, zástupce generálního partnera.  „Velké poděkování patří organizátorům soutěže a všem, kteří věnovali svůj čas tomu, aby soutěž mohla v Brně proběhnout.“
Předseda Asociace číšníků pan Mgr. Radek Bušina pak ve svém závěrečném poděkování navázal na pana prezidenta Miroslava Kubece se slovy „Každý soutěžící je vítěz bez rozdílu umístění a soutěžního oboru.“. Poděkoval také za mnoho zajímavých ukázek, moderních nápadů, které mohou ve svém profesním zařazení využít.

V závěru slavnostního ceremoniálu ocenila Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočka Brno společně s Asociací číšníků České republiky a společností Bidvest Czech Republic v kategorii Síň slávy pana Milana Daňka, emeritního člena představenstva AKC ČR za dlouhodobou a aktivní práci pro pobočku Brno a také za 20 let práce pro soutěž Gastro Junior Brno – Bidvest Cup.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz