Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Bezlepkové koláče i syrové potraviny nabité vitaminy a enzymy

Bezlepkové koláče i syrové potraviny nabité vitaminy a enzymy

22. 1. 2014 – Bezlepkové potraviny jsou sice k dostání na mnoha místech, ale pořád nejsou samozřejmou nabídkou ve všech obchodech s potravinami. Síť prodejen Sklizeno soustředící se na prodej kvalitních potravin od lokálních farmářů a bio produktů nově zahrnula do své nabídky další bezlepkové potraviny nebo třeba RAW FOOD, tedy potraviny, které při přípravě neprochází teplotou vyšší než 42 stupňů.

Bezlepkové koláče

Sklizeno postupně rozšiřuje nabídku i pro ty, kteří jedí rádi, ale nemohou tak úplně všechno. Celiaky a odpůrce lepku obecně potěší široká nabídka bezlepkového pečiva a sladkých lahůdek u kterých nepoznáte, že by jim něco scházelo. Rozšiřují také sortiment trvanlivých bezlepkových potravin, kde najdete bezlepkové chleby, sušenky, mouky, kaše. V pražských pobočkách budou k dostání navíc quiche, bábovičky a koláče Kateřiny Jirouškové, která peče jen bezlepkově.

Superfood dodávající supersílu

Zvláštní potravinou jsou jistě pro mnohé i chia semínka, goja nebo nepražené kakaové boby, které se nyní objevily v regálech. Sklizeno nově nabízí široký výběr SUPERFOOD, tedy potravin budoucnosti. Ty jsou nabité vitamíny, minerály a stopovými prvky.

Jen syrové!

Další novinkou už je RAW FOOD, jež můžete znát z blogů a časopisů. Raw food jsou potraviny, které neprošly při přípravě teplotou vyšší než 42 stupňů a jsou tak syrové, tedy si zachovávají všechny vitamíny a enzymy, kterých tepelnou úpravou jinak ubývá.  Na vybraných prodejnách jsou k dostání čerstvé produkty, na všech pobočkách pak sortiment trvanlivých produktů.

Obr.: Goja semínka; nabídka kvalitních bio jogurtů; pražská prodejna Sklizeno na Vodičkově ulici

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: sklizeno.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz