Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Jižní a Východní Morava společně v Linci

Jižní a Východní Morava společně v Linci

22. 1. 2014 - ZLÍN/BRNO – Společnou účast na veletrhu cestovního ruchu v rakouském Linci připravili Jihomoravský a Zlínský kraj. Od 22. do 25. ledna budou prezentovat společnou nabídku pro jihovýchodní Moravu.

Oba kraje tak reagují na nedávné opatření agentury CzechTourism, která zrušila turistické zastoupení ČR v Rakousku a společné prezentace regionů z ČR v Rakousku neorganizuje.

Jihovýchodní Morava se bude prezentovat jako území, kde jsou k vidění památky UNESCO, bohatý folklór, atraktivní historické objekty, účinné lázně a kvalitní síť cyklostezek. Nabídka bude doplněna ochutnávkou valašského frgálu, který nedávno získal od Evropské komise ochrannou známku regionální speciality.
„Jednotná prezentace Moravy vůči zahraničním trhům je osvědčená a přináší velmi příznivé výsledky. Naše kraje si v boji o rakouské klienty prakticky nekonkurují, každý má v nabídce specifické produkty, které se spíše doplňují a zvyšují atraktivitu Moravy jako takové. Jižní Morava hodně těží z nabídky vinařské turistiky, a popularity Lednicko-valtického areálu, Východní Morava zase z lázeňství. Společně nabídneme např. dálkovou cykloturistiku a jedinečnou gastronomii“, vysvětluje Zuzana Vojtová, ředitelka brněnské Centrály cestovního ruchu Jižní Moravy.

„Naše spolupráce na tomto veletrhu není jedinou ukázkou partnerství. Již před dvěma lety jsme organizovali společnou propagaci šesti krajů z východní části ČR, společně s Jihomoravským krajem pracujeme na využití potenciálu, který nám přináší historický odkaz Velké Moravy, společně podporujeme turistickou lokalitu Baťův kanál a provazujeme vzájemně sítě cyklostezek. Společně také přistupujeme k nabídce pro vzdálené asijské trhy, jen tak máme šanci na úspěch“, dodává Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy, která zajišťuje propagaci Zlínského kraje.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz