Štamgast & Gurmán

Špenátový knedlíkový nákyp

Autor receptu
AKADEMIE KVALITY

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
1 bramborový knedlík

6 vajec

200 g listového špenátu

150 ml smetany ke šlehání (33 %)

100 g tvrdého sýra

100 g kvalitní slaniny

1 lžíce másla

2 lžíce strouhanky

slunečnicový olej

sůl

čerstvě mletý pepř
 

Postup
1. Formičky na zapékání vymažte máslem. 2. Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte na něm slaninu, poté přidejte špenát a na kostičky pokrájený knedlík. 3. Směs dejte do mísy a promíchejte s vejci, sýrem, strouhankou a osolte a opepřete. 4. Přeneste do formiček a pečte cca 25 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz