Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Doznívá v cestovním ruchu ekonomická recese?

Doznívá v cestovním ruchu ekonomická recese?

5. 8. 2011 - VÝCHODNÍ MORAVA – Statistika výsledků cestovního ruchu, kterou dnes vydal Český statistický úřad, ukazuje růstovými hodnotami na doznívání ekonomické recese, která v minulých dvou letech vedla k poklesu počtu hostů v ČR.

Celkem Zlínský kraj ve druhém čtvrtletí 2011 navštívilo 123 945 hostů, což je o necelá tři procenta více, než ve stejném období minulého roku. O jedno procento klesl počet přenocování – celkem hosté strávili v kraji 397 631 nocí.

Druhé čtvrtletí, které tradičně ve Zlínském kraji patří z hlediska návštěvnosti k těm slabším, přináší potvrzení trendu poslední doby – počet hostů mírně roste, celkový počet přenocování se snižuje, což je způsobeno zkracováním délky pobytů.

Je velmi potěšitelné, že se potvrzuje výrazný růst počtu zahraniční klientely, která je z ekonomického pohledu pro podnikatele v cestovním ruchu zajímavá. Přijelo k nám 19 289 cizinců, což je o 26% více roce minulém.

„První signály o rostoucím zájmu zahraničních hostů o Zlínský kraj přišly v posledním čtvrtletí minulého roku. Že se nejednalo o nahodilý výkyv, potvrzuje výsledek celého prvního pololetí. Přestože stagnuje počet návštěvníků ze Slovenska, celkový počet zahraničních turistů vzrostl o 25 %. Největší podíl na tom mají hosté z Itálie, Německa, Polska a Ruska, kam jsou směřovány naše hlavní marketingové aktivity“, komentuje Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz