Autor receptu
Marcela Titzlová
Recept pro vás uvařila
Pavel Borowiec a Marcela Titzlová Kniha o pivu
(na fotografii vlevo)
Počet porcí:
4 porce
Postup
Smetanu ušlehejte na pevnou šlehačku a uložte ji do chladničky. V míse utřete žloutek s práškovým cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Vmíchejte mascarpone a opatrně zapracujte i hotovou šlehačku. Krém dejte stranou.
Připravte si čtyři poháry, ve kterých budete dezert servírovat. V menší misce promíchejte pivo s vychladlou kávou. Pokud je potřeba, rozlomte piškoty napůl a postupně je namáčejte do piva s kávou. Nasáklými piškoty vyložte dno a stěny pohárů. Pokud zbylo trochu tekutiny, pokapejte s ní piškoty. Následně přidejte vrstvu mascarponového krému tak, aby sahala až po okraj poháru.
Nakonec pomocí sítka poprašte povrch vydatnou vrstvou kakaa, uložte do lednice a nechte vychladit, nejlépe až do druhého dne.