Štamgast & Gurmán

Beeramisu do poháru

Autor receptu
Marcela Titzlová

Recept pro vás uvařila
Pavel Borowiec a Marcela Titzlová Kniha o pivu

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
4 porce

Suroviny potřebné na přípravu
• 200 ml porteru
• 100 ml smetany ke šlehání
• 1–2 žloutky (podle velikosti vajec)
• 3 lžíce práškového cukru
• 1/2 balení vanilkového cukru
• 250 g mascarpone
• 1 lžíce vychladlé kávy espresso
• 16 dlouhých piškotů
• 6 lžic práškového kakaa
 

Postup
Smetanu ušlehejte na pevnou šlehačku a uložte ji do chladničky. V míse utřete žloutek s práškovým cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Vmíchejte mascarpone a opatrně zapracujte i hotovou šlehačku. Krém dejte stranou. Připravte si čtyři poháry, ve kterých budete dezert servírovat. V menší misce promíchejte pivo s vychladlou kávou. Pokud je potřeba, rozlomte piškoty napůl a postupně je namáčejte do piva s kávou. Nasáklými piškoty vyložte dno a stěny pohárů. Pokud zbylo trochu tekutiny, pokapejte s ní piškoty. Následně přidejte vrstvu mascarponového krému tak, aby sahala až po okraj poháru. Nakonec pomocí sítka poprašte povrch vydatnou vrstvou kakaa, uložte do lednice a nechte vychladit, nejlépe až do druhého dne.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz