Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Láska prochází žaludkem

Láska prochází žaludkem

25. 1. 2014 - Svátek zamilovaných přináší radost všem, kteří jej mají s kým sdílet. Je to čas, který je stvořen pro to, abychom tomu druhému připomněli, co k němu cítíme. Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Již řecká bohyně lásky Afrodité okouzlovala muže smyslnými lahůdkami, protože věděla, že jíst znamená víc, než jen přijímat potravu.

Den svatého Valentýna je ideální k tomu, abychom si udělali čas a s láskou svým bližním připravili nezapomenutelný gurmánský zážitek v podobě chutného menu se sýrem Philadelphia. Tento celosvětově oblíbený delikátní krémový sýr je ideálním pomocníkem při vaření i pečení. Na českém trhu je k dostání nejen Philadlephia Original, ale také jeho odlehčená varianta Philadelphia Light. Příznivcům pikantnějších chutí lahodí Philadlephjia bylinková. Pro děti a milovníky sladkých variant nabízí sýr Philadelphia příchuť Milka, která v sobě skrývá kombinaci jemné chuti kvalitní čokolády s nadýchaným sýrem typu cream cheese.

01263-Philadelphia_Original.jpg

Inspirujte se na www.philly.cz při chystání valentýnského menu krémovým sýrem Philadelphia, který přináší spoustu receptů na lehká a neodolatelná jídla. Nebo vyzkoušejte tyto recepty:

01263-Crostini_se_sunkou.jpg

Obr. Crostini se šunkou

Crostini se šunkou (lehký předkrm)

Přísady:
50 g polníčku
3 snítky petržele (asi 15 g)
175 g Philadelphia Original
1 lžička olivového oleje
2 plátky šunky (nejlépe parmské šunky)
4 krajíce chleba
pepř

Postup přípravy:
Očistíme polníček, petrželku najemno nakrájíme a smícháme s olivovým olejem a se sýrem Philadelphia Original. Šunku nakrájíme na proužky. Chleba opečeme v toustovači nebo na pánvi bez oleje a poté rozpůlíme. Na chleba vložíme polníček, přidáme Philadelphia krém a navrch položíme šunku.

01263-Plnene_veprove_web_se_svestkami_na_vine.jpg

Obr. Plněné vepřové se švestkami na víně

Plněné vepřové se švestkami na víně (zahřeje u srdce)

Přísady:
250 g divoké rýže
1 vepřový filet (cca 500 g)
200 g sušených švestek
1 lžíce oleje
50 ml červeného vína
200 ml zeleninového vývaru
175 g Philadelphie Original

Postup přípravy:
Troubu vyhřejeme na 180°C, rýži uvaříme podle návodu na obalu. Dlouhým nožem vyřízneme ve filetu kapsu a naplníme ji švestkami. Zprudka ji opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, poté pečeme 25 minut v troubě. Zbývající švestky pokrájíme, krátce osmažíme na tuku z pečeně, podlijeme vínem, vývarem a chvíli vaříme. Vmícháme Philadelphii, rozpustíme, ale už nevaříme a dochutíme. Pečeni nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou a rýží.

TIP: Do náplně můžete přidat 2-3 lžíce švestkových povidel.

01263-Tiramisu_s_lesnim_web_ovocem.jpg

Obr. Tiramisu s lesním ovocem

Tiramisu s lesním ovocem (sladká tečka)

Přísady:
250 g míchaného lesního ovoce (čerstvé nebo mražené)
400 g Philadelphie Original
200 g jogurtu
2 lžíce citrónové šťávy
4 lžíce cukru
125 g cukrářských piškotů
100 ml pomerančové šťávy

Postup přípravy:
Mražené ovoce rozmrazíme a necháme okapat. Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu a cukr vyšleháme elektrickým šlehačem. Polovinu piškotů namočíme v pomerančové šťávě a vyložíme jimi hranatou formu. Polovinu krému naneseme na piškoty a na něj ovoce. Druhou část piškotů naklademe na ovoce a pokapeme pomerančovou šťávou. Zbytek krému dáme navrch a dozdobíme kousky ovoce.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz