Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Krušovice nabídnou na masopust Pepřové pivo

Krušovice nabídnou na masopust Pepřové pivo

27. 1. 2014 - Masopust je svátkem hojnosti, dobrého jídla a pití. Nezbytnou součástí tradice, která se drží od Tří králů do Popeleční středy, je zabijačka a dobré české pivo. Krušovice nabídnou letos Pepřové pivo určené speciálně na masopustní období.

Během období masopustu se konzumuje hlavně maso a tučná jídla, abychom pak vydrželi následný čtyřicetidenní půst. Tak to alespoň bylo u našich předků. V Královském pivovaru Krušovice vaří speciálně pro tuto příležitost Pepřové pivo, které pomůže dobrému trávení při bujarém masopustním hodování.

Krušovičtí sládci ve spolupráci s Tomášem Turkem připravili speciální várku nefiltrovaného 12% světlého ležáku se špetkou pepře. „Jeho jemná pepřová vůně a chuť s příjemně hořkým dozvukem se k tradičnímu zabijačkovému menu skvěle hodí.“ říká Tomáš Turek.

Světlý ležák se připravuje klasickou technologií z českého sladu, žateckého chmele a vody z artézských vrtů. Pivo zraje v ležáckých tancích při teplotě 2 °C, a tím získává smetanově hustou pěnu. Přidáním přírodního extraktu ze zeleného pepře zase svou neobvyklou chuť a pořádný říz.

Pepřové pivo si můžete ve vybraných restauracích vychutnat od 10. února.

Pepřové pivo se tak řadí k dalším pivním speciálům uváděných dle sezony. Nejznámější je například starobrněnské Zelené pivo, které se točí na Zelený čtvrtek v období Velikonoc nebo Svatováclavské pivo ze sudů pivovaru Březňák.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: www.peprovepivo.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz