Autor receptu
AKADEMIE KVALITY
Recept pro vás uvařil
no name
(na fotografii vlevo)
Postup
1. Brambory nakrájejte na tenké plátky, propláchněte je vodou a osušte. Promíchejte je v míse s olivovým olejem, kmínem, solí, pepřem a sušeným česnekem. Rozprostřete na plech na pečicí papír a pečte v troubě dozlatova cca 30 minut. Poté dejte na papírovou utěrku pro odsátí přebytečného oleje.
2. Zeleninu pokrájejte na špalíčky nebo proužky.
3. Na řepový dip rozmixujte společně všechny ingredience.
4. Na koprový dip smíchejte posekaný kopr a pokrájenou šalotku se smetanou a ochuťte solí a pepřem.
5. Na rajčatový dip rozmixujte všechny ingredience dohladka.
Tip: Pokud je to možné, kupujte si brambory k rychlé konzumaci. Tedy v případě, že nemáte temný prostor o stabilní teplotě kolem 4 až 5 °C (s vlhkostí kolem 80 %). Jinak hrozí, že začnou klíčit, což může být pro člověka nebezpečné. Obezřetné by měly být hlavně těhotné.