Štamgast & Gurmán

Bramborové lupínky a čerstvá zelenina s variací dipů

Autor receptu
AKADEMIE KVALITY

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
400 g brambor

1 lžička kmínu

½ lžičky sušeného česneku

3 mrkve

3 stonky řapíkatého celeru

1 okurka

1 žlutá paprika

olivový olej

sůl

čerstvě mletý pepř

na řepový dip:

2 menší předvařené řepy

200 g zakysané smetany (12%)

1 stroužek česneku

sůl

čerstvě mletý pepř
na koprový dip:

hrst čerstvého kopru

200 g zakysané smetany (12%)

1 šalotka

sůl

čerstvě mletý pepř

na rajčatový dip:

3 velká rajčata

3 lžíce kečupu

1 lžička sušené pažitky

1 lžička sušeného česneku

sůl

čerstvě mletý pepř
 

Postup
1. Brambory nakrájejte na tenké plátky, propláchněte je vodou a osušte. Promíchejte je v míse s olivovým olejem, kmínem, solí, pepřem a sušeným česnekem. Rozprostřete na plech na pečicí papír a pečte v troubě dozlatova cca 30 minut. Poté dejte na papírovou utěrku pro odsátí přebytečného oleje. 2. Zeleninu pokrájejte na špalíčky nebo proužky. 3. Na řepový dip rozmixujte společně všechny ingredience. 4. Na koprový dip smíchejte posekaný kopr a pokrájenou šalotku se smetanou a ochuťte solí a pepřem. 5. Na rajčatový dip rozmixujte všechny ingredience dohladka. Tip: Pokud je to možné, kupujte si brambory k rychlé konzumaci. Tedy v případě, že nemáte temný prostor o stabilní teplotě kolem 4 až 5 °C (s vlhkostí kolem 80 %). Jinak hrozí, že začnou klíčit, což může být pro člověka nebezpečné. Obezřetné by měly být hlavně těhotné.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz