Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Italská čokoláda z New Yorku

Italská čokoláda z New Yorku

27. 1. 2013 - PRAHA - Začátkem ledna otevřela slavná italská čokoládovna Amedei Tuscany v samém srdci New Yorku svůj první značkový obchod s čokoládou a to rovnou pár kroků od známého Union Square na Manhattanu. Najdete zde více než 140 druhů exkluzivních čokolád. Čokoláda Amedei patří k tomu nejlepšímu, co je ve světě čokolády k dostání. Pokud se ale do NY v dohledné době nechystáte, nevěšte hlavu, není problém dostat tuhle lahůdku i u nás.

Prvotřídní čokoládu Amedei vyrábí italští sourozenci Cecilia a AlessioTessieri z toskánského městečka La Rotta Pontedera nedaleko Pisy už více než 15 let. Čokoládu hýčkají staromódní, precizní a desetiletími prověřenou manufakturou. Začátkem úspěšné cesty za prvotřídní kvalitou bylo vyhledání plantáží s těmi nejlepšími kakaovými boby. Čokoládovna Amedei Tuscany vlastní a spravuje kakaové plantáže ve Venezuele, kde pěstují ten nejvzácnější druh kakaa - Criollo. Kromě této skvělé a nejdůležitější ingredience používají k výrobě čokolády jen ty nejkvalitnější příměsi – třtinový cukr, mléko z horských pastvin a přírodní ovocné extrakty.

Ani v České republice o tuto lahůdku, několikrát oceněnou prestižní soutěží Academy of Chocolate, nepřijdete. K dostání je u nás hořká, mléčná i bílá čokoláda v klasických či zcela výjimečných kombinacích. Šárka Robinson Pomahačová z obchůdku Čokoláda.cz v Husově ulici v Praze k tomu řekla: „Čokolády Amedei se u nás kupují hodně, i v této oblasti pozoruji, že si Češi zvykají na kvalitu. Oblíbené jsou oříškové čokolády, např. mléčná s lískovými oříšky, hořká s mandlemi nebo bílá s pistáciemi. Stále větší oblibu ale získávají také čisté hořké plantážní čokolády, například limitovaná série Blanco de Criollo, vyrobená právě ze vzácné venezuelské odrůdy Criollo“.


Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: www.cokolada.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz