Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Protože láska prochází žaludkem…

Protože láska prochází žaludkem…

6. 2. 2014 – Valentýn klepe na dveře, a i když je tento svátek typický spíše pro západní kulturu, zapustil své kořeny i u nás. Láska prochází žaludkem a oslavy svátku svatého Valentýna to jen potvrzují. Podívejte se námi na tipy na valentýnské dárky, které váš protějšek jistě potěší.

Čokoládová klasika v novém kabátku

Pro milovníky sladkého se nabízí čokoládová klasika. Ovšem i ta klasika může dostat netradiční kabátek, nemyslíte? Vybírat můžete od speciálních valentýnských úprav obalu ve tvaru srdce až po opravdu zajímavé čokoládové variace, které nabízejí prodejci výběrové čokolády. Nabídka je opravdu široká, vybírat totiž můžete mezi pralinkami, lámanými čokolády exotických chutí i bio čokoládami nesoucí známku Fair Trade.

Obr.: Bovetti růžový pepř v bílé čokoládě, doporučená cena 55 Kč; zdroj: Čokoláda.cz

Obr.: Netradiční dárkové balení pralinek; zdroj: Dva s čokoládou.cz; Obr. Bio Valentýnské srdce; zdroj: Fair Trade Centrum

Vína pro zamilované

Speciální valentýnskou nabídku vín připravil nejeden specializovaný obchod s vínem. Láhev vína oblíbené odrůdy vína můžete otevřít při romantické večeři nebo darovat jako hezkou připomínku výjimečného dne.

Wine World do své nabídky zahrnul víno Les Demoiselles de Martenot Syrah Rosé, jedná se o růžové víno ročník 2011 od francouzského vinaře Francoise Martenota. Toto víno je svůdně nafialovělé, je plné ženskosti s rozkošným aroma tmavého ovoce, koření a karamelu. U stejného prodejce najdete i těmně růřové až červené víno Malbec Rosé Clasico 2013. Víno je charakteristické vůní citrusů, jahod a malin. Jednoduché, ale lahodné pití.

Obr.: Demoiselles de Martenot Syrah Rosé, doporučená cena 169 Kč; Malbec Rosé Clasico 2013, doporučená cena 189 Kč; zdroj: Wine World

Prodejce italských vín a destilátů La Fattoria nabízí speciální řadu vín od vinařství St.Michael-Eppan nazvanou „Sanct Valentin“.  Mezi bílými víny jsou odrůdy Pinot Grigio, Pinot Bianco, Savignnon nebo Chardonnay. Pinot Nero, Cabernet a Lagrein zastupují vína červená.  Ceny pohybují mezi 599 a 779 Kč.

Ve dvou chutná káva lépe

O tom se snaží přesvědčit pekařství Paul a společnost MasterCard v rámci své valentýnské nabídky platné od 28. ledna do 17. února. Pokud si během tohoto období zakoupí hosté v jakékoliv prodejně Paul dva kávové nápoje a zaplatí za ně bezkontaktně kartou MasterCard PayPass, získají druhou, tu levnější, zdarma. „Společná valentýnská nabídka pak vyvrcholí celodenní akcí v den svatého Valentýna před pekařstvím Paul v ulici Na Příkopě v Praze. Mezi 11.00 a 19.00 zde budou moci kolemjdoucí vyznat svému protějšku city v improvizovaném altánku lásky formou krátké básně či písničky. Za odměnu mohou získat krásné květiny a společnou fotografii na památku,“ dodává Martina Piskorová, marketingová ředitelka Master Card.

Obr.: Káva chutná nejlépe ve dvou; zdroj: Marketingové noviny

Zkontrolujte svůj oblíbený podnik a zjistěte, jakou valentýnskou nabídku pro vás letos připravil.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: úvodní foto: www.cokolada.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz