Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Kroměříž přivítá krajské dožínky

8. 8. 2011 - KROMĚŘÍŽ – Tradiční Dožínky Zlínského kraje se chystají v Kroměříži. Odehrají se v sobotu 20. srpna na Velkém náměstí, jejich letošní zvláštností bude početnější účast zahraničních hostů než bývala zvykem v minulosti.

Hlavní program začne v deset hodin Dožínkovým průvodem, jehož se zúčastní například Kunovjan Uherské Hradiště, Mládežnický soubor z ruského Volgogradu nebo folklórní soubor z Turecka. V 11 hodin budou krajské dožínky slavnostně zahájeny a dojde k předání dožínkového věnce hospodáři. O půl hodiny později přijde na řadu první část vystoupení folklórních souborů a muzik Zlínského kraje, ve 13 hodin začne koncert dechové hudby Hanačka Břest. Od 14 hodin se uskuteční druhá část vystoupení regionálních folklórních souborů a muzik, od 16 hodin bude Velké náměstí patřit dechovce Zdounečanka. Vrchol programu bude připravený na 18 hodin, kdy své umění začnou předvádět zahraniční soubory.

Předzvěstí dožínek bude páteční Jarmark lidových řemesel a přehlídka zemědělské techniky, začne v osm hodin a potrvá do deváté večerní. A také výstava výrobků Zlínského kraje, která se uskuteční od 13 do 16 hodin na zámku, k poslechu bude hrát cimbálová muzika Dubina. Do doprovodného programu byla zařazená i sobotní výstava fotografií s folklórní tématikou Slovácko očima Františka Horenského a Fotoklub DK Kroměříž.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz