8. 2. 2014 - PRAHA - Pátý ročník festivalu profesionální gastronomie GASTRO TOUR a HOTREQ FÓRUM 2014 se nezadržitelně blíží. Na výstavišti v Praze - Holešovicích budou od 20. do 23. února 2014 opět k shlédnutí i k ochutnání práce profesionálů ze všech gastronomických oborů.
Pro letošní ročník gastronomického festivalu připravila pořádající společnost T&M CREATIVE ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR a Asociací hotelů a restaurací ČR celou řadu inovací a inspirací.
Na prezentačních scénách představí řada významných osobnosti domácí gastronomické scény a hotelnictví žhavé novinky a trendy v oboru, předvedou nové suroviny, technologie a vybavení formou přednášek, živých prezentací a degustací.
Neopomenutelnou součástí GASTRO TOUR je již tradičně vrcholná soutěž týmů Asociace kuchařů a cukrářů ČR - Bidvest Gourmet Team Challenge o pohár prezidenta AKC ČR v přípravě labužnických bufetů. Na scéně GASTRO REPORT&MINUTKA ve spolupráci s Kulinářskou akademií AKC ČR budou mít šanci registrovaní profesionálové zdokonalovat své umění a seznámit se s gastronomickými novinkami po boku předních kuchařů, stejně jako na scéně CAFFÉ & PATISSERIE, která je již tradičně zasvěcena profesionálním cukrářům, světu kavárenství i čajové kultury. HOTREQ FÓRUM pak ukáže nové inspirace a zajímavé postřehy zejména provozovatelům ubytovacích zařízení.
V tematických gastronomických zónách budou moci všichni návštěvníci GASTRO TOUR sledovat, trénovat i ochutnat přípravu trendových pokrmů ve stylu Fresh Food, Slow Cooking, ale i osvědčenou domácí kuchyni ovšem v moderních úpravách a kombinacích. Pro návštěvníky je připravena i celá řada setkání s perlami zahraniční gastronomie, jakým bude páteční ústřicové odpoledne nebo víkendové grilování, sushi a další. Cukráři nás potěší novými druhy zmrzliny, čokolády, zdobením dortů a dalšími sladkými disciplínami. GASTRO TOUR se nevyhne ani tématům, jakým je například problematika školního stravování.
Laický milovník gastronomie také nepřijde zkrátka. Nejen že uvidí v akci přední domácí a zahraniční gastronomické špičky, ale jako už tradičně bude mít šanci ochutnat výsledky jejich práce. Ať už využije šanci zúčastnit se degustace soutěžního labužnického bufetu, zvolí oblíbené jídlo v tematických restauracích nebo půjde objevovat nové chutě do kulinářských studií, prožije množství gastronomických zážitků. Čeká na něj i řada pivních speciálů, dobré kávy, čaje a dalších nápojů, a také široká nabídka cukrářských výrobků a delikates.
Více informací ZDE.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.