12. 2. 2014 - BRNO - Legendární podzemní bar Elektra se dnes oficiálně představil ve zcela nové, netradiční podobě. Je třetím v řadě unikátních pivních barů vytvořených v duchu konceptu Excelent Urban Pub.
Restaurační koncept značky piva Excelent od Gambrinusu spojuje atmosféru syrové industriální architektury se streetartovým městským uměním. Elektra s novým interiérem neztratila nic ze své dřívější jedinečné atmosféry. Naopak, dostala pořádnou dávku adrenalinu. Totální přestavba interiéru trvala pouhých 30 dní.
Pro dynamické lidi se moderní české pivo Excelent od Gambrinusu stalo součástí urban scény a kultury. Značka se snaží podporovat unikátní projekty a sama zajímavé koncepty vytváří. Excelent představuje fenomén pop-up klubů či velkoformátového umění – street art. Značka přináší i unikátní pohled na klasickou hospodu: svěží prostor spojuje syrovost a současné streetartové umění.
„Elektra si za dobu své existence vydobyla v Brně specifické postavení,“ říká Petr Kučera, provozovatel baru, a dodává: „Bylo mi ale jasné, že je potřeba jít dál, posunout celé podnikání na novou úroveň. S novým designem interiéru dle konceptu značky Excelent od Gambrinusu získala Elektra pořádnou dávku adrenalinu. Štamgasti si navíc pochvalují, že se jedinečná původní atmosféra nevytratila, naopak získala mnoho nového.“
Vstupní dveře do baru jsou mocně oplechované, k výčepu se sestupuje po dvaceti schodech. Dokonalá izolace od ruchu a shonu okolního světa je zajištěna. Kapacita pubu je 120 míst. Otevřeno je denně. Vedle piva Excelent si hosté mohou vybrat mezi pšeničným speciálem Fénix, Velkopopovickým Kozlem tmavým, čepovaným nealkoholickým pivem Birell a plzeňským ležákem Pilsner Urquell. V nabídce taky nechybí (dle slov pana Kučery) „pořádný jídlo k dobrýmu pivu. Grilovaná masa, hamburgery, dršťková polévka a další elektrácké speciality.“
„To nejdůležitější, co korunuje aktivity značky Excelent od Gambrinusu, je samozřejmě spokojený host se svou oblíbenou značkou piva,“ říká marketingový manažer značky Gambrinus Miroslav Peichl, a pokračuje: „Excelent dodává Elektře atmosféru a design, ale hlavně excelentní chuť českého piva.“
Excelent od Gambrinusu se v Elektře čepuje přímo z pivních tanků, které jsou jako dominanta nepřehlédnutelně umístěny naproti vstupu do restaurace. Půllitry pro čepování piva jsou připraveny ve vodní lázni o teplotě 7 °C, což je pro podávání piva ideální teplota. Tento postup, společně s pivními tanky, představuje v čepování piva nejmodernější trend a vytváří ideální podmínky pro to, aby zde hosté dostali pivo v nejlepší kvalitě.
Excelent Urban Pub Elektra, jeho atmosféra, nabídka výborného piva a jídla nabízí atraktivní místo s jedinečnou atmosférou pro setkávání mladých dospělých lidí, generace, která je ovlivněna taneční hudbou a streetartovým uměním. Live performance brněnského streetartového umělce, který si říká Optik Boy, doplnila slavnostní otevření baru Elektra. Hosté si také odnesli atraktivní suvenýry v podobě originálních grafických tisků streetartového umění, které zdobí i interiér Excelent Urban Pubu Elektra.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.