Štamgast & Gurmán

Kachna s bramborovou nádivkou

Autor receptu
Makro akademie

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Doba přípravy:
150 minut

Suroviny potřebné na přípravu
Kachna:
Kachna chlazená s drůbky 5000 g
Čerstvý česnek 100 g
Paprika mletá 10 g
Sůl 30 g
Pepř černý, mletý 0.1 g

Nádivka:
Brambory varný typ C 2000 g
Cibule žlutá 300 g
Kachní sádlo 100 g
Vejce 300 g
Čerstvý česnek 50 g
Majoránka čerstvá 30 g
Pepř černý, mletý 0.1 g
Sůl 20 g

Cibulové zelí:
Cibule bílá 1300 g
Anglická slanina 200 g
Cukr třtinový 100 g
Sůl 15 g
Máslo 150 g
Vinný ocet bílý 150 g
Olej slunečnicový 100 g
Kmín celý 0.1 g
Bobkový list 0.1 g
Smetana 30 % 60 g
Hrubozrnná sůl 500 g
 

Postup
Kachnu: důkladně očistíme, opláchneme, osušíme a ochutíme solí, paprikou, česnekem a pepřem. Nádivka: Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujemeji spolu s nakrájenými drůbky. Přidáme nastrouhané brambory, česnek a vejce. Vše ochutíme solí, majoránkou, pepřem a pečlivě promícháme. Touto směsí naplníme kachnu. Otvor uzavřeme špejlí a následně pečeme na 170 °C asi 1,5 hodiny. Cibulové zelí: Brambory upečeme na soli, vydlabeme vnitřek, ten prolisujeme na jemnou pastu. Mezitím bílou cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme ji na másle se slaninou a kmínem. Přidáme cukr, sůl, bobkový list zastříkneme octem a zredukujeme obsah na polovinu původního objemu. Nakonec zelí zahustíme pyré z pečených brambor a zjemníme smetanou. Výpek: z kachny zredukujeme, přecedíme a následně zahustíme kostičkami vychlazeného másla. Zahušťujeme opatrným krouživým pohybem mimo příkon tepla, aby se nám štáva nesrazila.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz