Autor receptu
Makro akademie
Recept pro vás uvařil
no name
(na fotografii vlevo)
Doba přípravy:
150 minut
Postup
Kachnu: důkladně očistíme, opláchneme, osušíme a ochutíme solí, paprikou, česnekem a pepřem.
Nádivka: Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujemeji spolu s nakrájenými drůbky. Přidáme nastrouhané brambory, česnek a vejce. Vše ochutíme solí, majoránkou, pepřem a pečlivě promícháme. Touto směsí naplníme kachnu. Otvor uzavřeme špejlí a následně pečeme na 170 °C asi 1,5 hodiny.
Cibulové zelí: Brambory upečeme na soli, vydlabeme vnitřek, ten prolisujeme na jemnou pastu. Mezitím bílou cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme ji na másle se slaninou a kmínem. Přidáme cukr, sůl, bobkový list zastříkneme octem a zredukujeme obsah na polovinu původního objemu. Nakonec zelí zahustíme pyré z pečených brambor a zjemníme smetanou.
Výpek: z kachny zredukujeme, přecedíme a následně zahustíme kostičkami vychlazeného másla. Zahušťujeme opatrným krouživým pohybem mimo příkon tepla, aby se nám štáva nesrazila.