Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Templáři se úspěšně vydali na Hedvábnou stezku

Templáři se úspěšně vydali na Hedvábnou stezku

14. 2. 2014 - Vinařství Templářské sklepy Čejkovice dobývá dálný Východ. Nelehkého úkolu se na konci loňského roku úspěšně zhostilo svou účastí na vinařském veletrhu Hong Kong International Wine & Spirits Fair 2013.

Účast tří zástupců z České republiky podpořil Vinařský fond ČR. Templáři v konkurenci 134 místních a 871 mezinárodních vystavovatelů ze 40 zemí a regionů zabodovali. Kvalitou svých vín zaujali a přesvědčili čínské odběratele. Dojednali s nimi export tří kontejnerů po 13 000 lahvích vína. Jedná se tak o zatím největší vývoz moravských vín do Číny. O dalších dodávkách se jedná. Posíleni tímto úspěchem se hodlají vinaři z Čejkovic i v budoucnu účastnit dalších asijských výstav. Ta nejbližší bude v čínské Šanghaji.

Oproti minulosti počet asijských kupujících zaznamenal výrazný nárůst o 15 procent, což potvrdilo současný trend, kdy Číňané včetně Hongkongu vypili v roce 2013 přes 155 miliónů kartónů. Odsunuli tak francouzské (150 mil.) a italské milovníky vína (141 mil.) na druhé a třetí místo, na čtvrté pak vinaře z USA (134 mil.). Mezi největšími vystavovateli z Číny, Itálie, Francie, Austrálie, Japonska, USA nebo Kanady se Templářské sklepy Čejkovice neztratily. Největší zájem byl o víno z jejich nejvyšší řady Sanctus Victoria, které se dostalo mezi tzv. "Product Highlights" veletrhu. Jednalo se o nabídku vín od přívlastkových až po vína ledová.

Největší vinařská rodina z Čejkovic sdružující 396 pěstitelů hroznů má být právem na co hrdá, což kromě četných ocenění dokazují úspěchy na zahraničních trzích.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz