Štamgast & Gurmán

Cibulový dip

Autor receptu
Petra Vomelová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
5

Doba přípravy:
30 minut

Suroviny potřebné na přípravu
Během vánočních svátků a vítání nového roku trávíme spoustu času s přáteli a svými nejbližšími, kterým je třeba připravit nějaké pohoštění. Pokud už nechcete u pohádek kromě cukroví pojídat klasické chlebíčky nebo slané tyčinky a řídíte se heslem za málo peněz hodně muziky, zkuste náš tip na cibulový dip z cibule, smetany a žervé. Nejen že si ho připravíte z kvalitních ingrediencí bez jakýchkoliv přídatných látek, které se v kupovaných dipech mohou objevit, ale také na návštěvu uděláte dobrý dojem. Podávejte ho s pečivem nebo brambůrky.

Ingredience:

3 větší cibule
220 g zakysané smetany
60 g žervé
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce olivového oleje
hrst kudrnkové petržele
sůl
čerstvě mletý pepř
 

Postup
1. Na olivovém oleji osmažte cibulku, aby byla zlatá, až nahnědlá. 2. Poté smíchejte v misce cibuli, smetanu, žervé, ocet a podle chuti osolte a opepřete. 3. Podávejte na oblíbeném světlém pečivu s posekanou petrželkou.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz