Cibulový dip
Autor receptu
Petra Vomelová
Recept pro vás uvařil
no name
(na fotografii vlevo)
Počet porcí:
5
Doba přípravy:
30 minut
Suroviny potřebné na přípravu
Během vánočních svátků a vítání nového roku trávíme spoustu času s přáteli a svými nejbližšími, kterým je třeba připravit nějaké pohoštění. Pokud už nechcete u pohádek kromě cukroví pojídat klasické chlebíčky nebo slané tyčinky a řídíte se heslem za málo peněz hodně muziky, zkuste náš tip na cibulový dip z cibule, smetany a žervé. Nejen že si ho připravíte z kvalitních ingrediencí bez jakýchkoliv přídatných látek, které se v kupovaných dipech mohou objevit, ale také na návštěvu uděláte dobrý dojem. Podávejte ho s pečivem nebo brambůrky.
Ingredience:
3 větší cibule
220 g zakysané smetany
60 g žervé
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce olivového oleje
hrst kudrnkové petržele
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup
1. Na olivovém oleji osmažte cibulku, aby byla zlatá, až nahnědlá.
2. Poté smíchejte v misce cibuli, smetanu, žervé, ocet a podle chuti osolte a opepřete.
3. Podávejte na oblíbeném světlém pečivu s posekanou petrželkou.