14. 2. 2014 - MLADÉ BUKY - Novým šéfkuchařem restaurace v krkonošském designovém hotelu Grund Resort Golf&Ski se stal Lukáš Sokol. Je to první změna na tomto postu, „Hlavním důvodem změny je oživení jídelního lístku a nový svěží vítr, který chceme v Grund Restaurantu s příchodem nového šéfkuchaře svým hostům nabídnout ,“ prozrazuje šéf resortu Jan Grund.
Sokol nahrazuje Jiřího Středu, který v Grund Restaurantu působil od samého začátku fungování hotelu, srpna 2009.
Sloveso „přichází“ ale není úplně nejpřesnější. Lukáš Sokol totiž poslední roky působil jako zástupce šéfkuchaře Jiřího Středy, takže nepřichází do nového prostředí. Sám se již částečně podílel na posledním jídelním lístku. Nové menu, které právě připravuje, bude však již plně v jeho režii. „Jsem velice rád, že mě byla nabídnuta pozice šéfkuchaře v tomto originálním hotelu a restauraci, která má jedinečnou atmosféru,“ prozrazuje Lukáš Sokol. „Určitě nechystám nějaké zásadní změny. Budu vycházet z prověřeného a hosty oceňovaného základu kombinace moderní světové gastronomie, krkonošských specialit a využití lokálních surovin – to vše v podobě tradičních i méně tradičních pokrmů,“ dodává Lukáš Sokol.
Obr.: Designové prostředí restaurace, nový šéfkuchař Lukáš Sokol; zdroj: Grund Resort Golf&Ski
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.