Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Kam na akci? Týden na Východní Moravě

Kam na akci? Týden na Východní Moravě

16. 2. 2014 - VÝCHODNÍ MORAVA – Východní Morava bude žít zajímavými akcemi i v příštích dnech. Vyberte si z lákavé nabídky.

Jak se žije na Grónsku a Špicberkách se dozví návštěvníci přednášky, která se uskuteční v úterý 18. února v 17 hodin v Jezuitské koleji Slováckého centra kultury a tradic v Uherském Hradišti. O místech, kde vládnou ledovce a nespoutaná příroda, bude ve Felixově sále hovořit Jiří Lehejček. Vstupné bude dobrovolné.

Od středy 19. února bude možné navštívit krajské galerii ve Zlíně výstavu Ivo Sedláček – Horizont událostí/ Tvorba z let 2011 – 2014. „Ivo Sedláček se jako umělec věnuje především malbě, v níž překračuje navyklá schémata prostorovou instalací nebo záměnou malířského plátna za vlizelín, balicí papír a podobně. V posledních letech reflektují jeho velkoformátové obrazy kosmogonické myšlenky. Jsou to právě tato nová díla, která budou představena na připravované výstavě,“ prozradila Marika Blažková za krajskou galerii. Expozice bude k vidění do 20. dubna a to každý den, mimo pondělí, od 10 do 18 hodin.

Besedu na téma Pes – přítel člověka chystá ve čtvrtek 20. února od 17 hodin Masarykova veřejná knihovna Vsetín. „Největší mé hobby je náprava sebevědomí bázlivých, vystrašených a plachých psů, kde jsou mými učiteli i samotní vlci. Dalším koníčkem jsou všichni nezvladatelní psi, o kterých se tvrdí, že už nejdou převychovat," říká přednášející psycholog psů Rudolf Desenský.

V Muzeu Kroměřížska v Kroměříži se bude ve čtvrtek přednášet O prvcích a vitamínech a jejich vlivu na lidské zdraví i jednání. Miroslav Hrabica, známý autor o zdraví, začne přednášet v 17 hodin. Vstupné je 70 Kč.

Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně zve v pátek 21. února na Round Dance Night, večer s indiánskou hudbou. Ke kruhovému tanci zahraje hudební skupina z Moravy, která se zabývá tradiční hudbou severoamerických indiánů. Akce začne v 18:30 v 5. patře 14. budovy továrního areálu. Vstupné stojí 30 Kč, snížené 20 Kč.

Ve Hvězdárně Uherský Brod bude v pátek od 19 hodin vyprávět Eva Marková o cestě za pozorováním zatmění Slunce v roce 2010 v Argentinské Patagonii. K vidění bude také řada obrázků ze zajímavých míst.

Ve Společenském domě v Rožnově pod Radhoštěm vystoupí v pátek od 20 hodin legendární skupina The Plastic People Of The Universe. Loni na podzim oslavila 45 let od založení a pokračuje v turné Vzpomínka na Mejlu. Vstupenky je možné rezervovat telefonicky na čísle 571 651 233 nebo na e-mailu: ekonomicke@tka.cz. V předprodeji stojí 150 Kč, na místě 180 Kč.

V sobotu 22. února se bude ve Zvonici na Soláni na Vsetínsku drápat peří s Karlovjankami. „Vystoupí také folklórní soubor Považan z Povážské Bystrice. Program začne v 13 hodin,“ zve za organizátory Alena Vašutová.

V hotelu na Rusavě se v sobotu uskuteční už 8. Podhostýnský objektivní svépomocný košt slivovice. Letos se uskuteční v duchu zimní olympiády. Koštovat se začne v 18 hodin.

Nedělní odpoledne 23. února bude možné prožít na Sklářském kouzlení v Muzeu regionu Valašsko ve Valašském Meziříčí. K vidění bude křehké sklo a spousta informací o něm, návštěvníci si budou moci vyzkoušet svou šikovnost, ke koupi bude originální sklo přímo od autorů. Akce začne v 14 hodin.

Další nabídku akcí naleznete na www.vychodni-morava.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz