24. 2. 2014 - PRAHA - Společnost Unilever, divize Food Solutions, uvádí na český trh novou Knorr bramborovou kaši s mlékem vyvinutou pro profesionální kuchaře.
Bramborová kaše je vyrobena výhradně z brambor ze severního Německa, konkrétně z certifikovaných kvalitních odrůd brambor varného typu C. Nová bramborová kaše je bez přidaného glutamátu, konzervantů a bez přidaných umělých barviv. Prodává se v balení 4 Kg (130 porcí) a 8 Kg (4 x 2 Kg, cca 260 porcí).
Unilever je zapojen do programů v rámci udržitelného zemědělství „Growing for the future/Pěstování pro budoucnost“ a „Sustainable Agricultural code“. Programy jsou založené např. na přímé spolupráci s dodavateli brambor a farmáři, výběru vhodné půdy, kontrole kvality brambor a použití méně pesticidů během jejich pěstování. Původ brambor je tak možné dohledat a kontrolovat.
Mezi hlavní výhody použití nové bramborové kaše Knorr v profesionální gastronomii patří stálá kvalita brambor pro přípravu kaše nezávisle na sezóně/skladování, výrazná časová úspora při přípravě bramborové kaše (v porovnání s přípravou kaše ze syrových brambor), snadné porcování a snadná úprava hustoty kaše a stabilní konzistence kaše i po upečení.
„Víme, že stále více spotřebitelů má zájem o kvalitnější jídlo odpovídající zásadám pestré a vyvážené stravy, a tento trend samozřejmě nemůžeme ignorovat. Naším řešením je vrátit se ke kořenům a zlepšit už samotný proces pěstování,“ říká Kristina Hanousková, Channel Marketing Leader Unilever Food Solutions.
Nová bramborová kaše Knorr je další součástí pokračující inovace kompletní produktové řady Knorr, která vychází z rozsáhlého průzkumu trhu a reaguje na zjištěné potřeby jak profesionálních kuchařů, tak jejich zákazníků a spotřebitelů. Ti požadují jednak lepší a vyváženou chuť, recepty odpovídající zásadám pestré vyvážené stravy (nutričně vyvážené recepty), kvalitnější přírodní ingredience, nahrazení umělých přísad přírodními, snížení obsahu soli a glutamátu výměnou za bylinky a koření a zároveň udržení efektivity a ziskovosti kuchyňského provozu.
Recepty, které z nové bramborové kaše Knorr exkluzivně připravili kuchaři z Kuchařského studia Unilever Food Solutions:
Počet porcí: 10
Suroviny:
PALAČINKY:
NÁPLŇ:
OBAL:
Postup:
Všechny suroviny na palačinky rozmixujeme ponorným mixérem ve vysoké nádobě na hladké těsto, které přecedíme přes jemné síto a necháme 30 minut odpočinout. Z hladkého těsta upečeme po obou dvou stranách tenké palačinky na rozehřáté pánvi, kterou potřeme RAMA Culinesse Profi. Na polovinu palačinky přidáme hotovou bramborovou kaši (připravenou podle návodu na obalu), do které zamícháme zahradní bylinky, strouhaný parmezán (např. Gran Moravia) a bílý pepř. Palačinku přeložíme na polovinu a okraje můžeme potřít částí bramborové kaše, aby se dobře slepily. Obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaných vajíčkách a strouhance. Osmažíme z obou stran do zlatova na rozehřátém oleji.
Počet porcí: 10
Suroviny:
Postup:
Bramborovou kaši zamícháme podle návodu na obalu do připravené 85°C vody a necháme
nabobtnat. Přidáme žloutky, dochutíme muškátovým oříškem a zlehka promícháme. Kaši nabereme do sáčku s hvězdicovým nástavcem. Na vymaštěný plech nastříkáme pusinky, které potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme do zlatožluté barvy.
Tip: Variace na obměnu chuti pusinek můžeme získat přidáním PRIMERBA Zahradní
bylinky, sýra, zeleninových a luštěninových pyré. Pokud přidáváte pyré, odpočítejte stejné
množství hotové bramborové kaše.
Počet porcí: GN ½ - 6
Suroviny:
Bešamelová omáčka:
Postup:
Lilek umyjte a nakrájejte na proužky maximálně do tloušťky 1 cm, lehce osolte a na 1 hodinu odložte. Poté lilek opláchněte, vytřete papírovou utěrkou a grilujte. Cibuli nakrájejte a opečte na oleji, přidejte maso a orestujte. Přidejte koření, rajčatový protlak, víno a Tomato Pronto. Všechno vařte bez pokličky na mírném ohni 15–20 minut, 5 minut před koncem přidejte utřený česnek, mouku a dobře ochuťte. Z uvedených surovin připravte bešamelovou omáčku, dobře ochuťte a rozmíchejte s mozzarellou. Zapékací formu vymažte tukem a vysypte strouhankou. Poté do ní klaďte ve vrstvách lilky, bramborovou kaši, polovinu masové hmoty a znovu lilek, bramborovou kaši a masovou hmotu. Navrch nalijte bešamel. Pečte 40 minut v troubě ohřáté na 160 °C.
Počez porcí: 10
Suroviny:
Počet porcí: 10
Suroviny:
Počet porcí: 10
Suroviny:
Počet porcí: 10 porcí
Suroviny:
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.