Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Degustační večery s etiketou stolování pro veřejnost

Degustační večery s etiketou stolování pro veřejnost

26. 2. 2014 - VELKÉ KARLOVICE - Máte rádi kvalitní gastronomii? Chcete se dozvědět víc o etiketě stolování? Pak právě vám je určen nový program v zážitkové restauraci Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna Velké Karlovice. Čeká vás degustace pokrmů a vín ve společnosti odborníka na gastronomii Alexandra Burdy.

Během 3 - 4 hodinového programu ochutnáte vybrané speciality mistrů kuchařů, čeká vás degustace vín se zkušeným sommeliérem a vedle etikety stolování se od Alexandra Burdy zábavnou formou dozvíte i další zajímavé informace týkající se zásad správného stolování i světové kuchyně.

Připomeňte si, jak správně používat látkový ubrousek a množství příborů na vašem stole nebo jak držet sklenku vína. Osvěžte si správnou terminologii kávy (už žádné picollo :-)). Víte, kolik Italové znají druhů těstovin? Jak se Napoleon zasloužil o zrod známé speciality Kuře Marengo? Proč jsou lanýže tak drahé? A proč při slavnostní večeři není vhodné dojídat polévku až "do dna"?

Na některé z těchto otázek nejspíš zkušení gastronauti znají odpověď, u mnoha jiných ale možná i oni tápou. Nikdy nezaškodí si užitečné informace připomenout - a také si rozšířit obzory... 

Alexandr Burda je vysokoškolským profesorem na Slezské univerzitě v Opavě a současně odborníkem v oblasti gastronomie, řízené degustace nápojů, činnosti sommeliéra a baristy.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: Resort Valachy Velké Karlovice
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz