Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Košty na Východní Moravě. Víno, slivovice i naložené houby

Košty na Východní Moravě. Víno, slivovice i naložené houby

1. 3. 2014 - Sobota 8. března přináší na Východní Moravě lákavou nabídku pro gurmány. Posuďte sami.

V Traplicích na Uherskohradišťsku pořádají Košt vína, navštívit jej bude možné v prostorách tělocvičny v budově místní školy. Kromě desítek vzorků se o zábavu postará i cimbálová muzika Bálešáci. Koštovat se začne v 9 hodin.

Ochutnávat víno budou i v Obecním domě v Osvětimanech na Uherskohradišťsku a to od 14 hodin. Také zde půjde nejen o chuťový, ale i společenský zážitek. Vyhrávat bude cimbálová muzika Pentla, organizátoři slibují bohatou tombolu, srnčí guláš a další občerstvení.

Ve Francově Lhotě na Vsetínsku se uskuteční už 9. ročník Francolhotského kyseláče, což je soutěž o nejlepší houby naložené ve sladkokyselém nálevu. Návštěvníky čeká i přednáška Jiřího Polčáka z Lipníku nad Bečvou na téma Jarní houby. Spojená bude s videoprojekcí. Součástí akce bude koštování slivovice. Vše začne v 13 hodin.

Slivovice a další destiláty se budou koštovat také v Stříbrnicích na Uherskohradišťsku. Program začne v 14 hodin a uskuteční se v zasedací místnosti Obecního úřadu. Pořadatelé odstupňovali vstupné. Rodinné je ve výši 150 Kč, muži zaplatí 120 Kč, ženy 60 Kč.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: Východní Morava
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz