10. 3. 2014 - Asociace kuchařů a cukrářů České republiky ve spolupráci se Světovou asociací kuchařů a cukrářů (WACS) se rozhodla každoročně vyhlašovat a oceňovat prestižní gastronomické a hotelové školy v České republice.
Vyhlašuje tak CERTIFIKACI ODBORNÝCH ŠKOL, které dosahují nadstandartních výsledků v přípravě svých studentů na obor a mají nadstandartní vzdělávání v gastronomických oborech. Přihlásit se může jakákoliv gastronomická a hotelová škola, která je členem AKC ČR a dosáhla se svými studenty vynikajících výsledků nejen v oblasti vzdělávání, odborných praxí, ale obdržela také zlaté medaile na nejprestižnějších soutěží v České republice či na soutěžích pořádané Světovou asociací kuchařů - The World Association of Chefs Societies.
Certifikaci schvaluje představenstvo AKC ČR, které poté příslušným školám vydává certifikát kvality s dobou platnosti tři roky. Asociace kuchařů a cukrářů ČR má v dlouhodobém plánu napomáhat odborným školám a pomáhat jim zvyšovat jejich odbornou úroveň. Účelem certifikace je zvýhodnit tyto školy nejen na trhu práce, ale také je zviditelnit před ostatními gastronomickými školami v České republice. Asociace kuchařů a cukrářů bude tyto školy uvádět na svých internetových stránkách jako partnerské instituce, které nabízejí nadstandartní vzdělání v gastronomických oborech.
Certifikovaná škola se poté může ucházet o nejvyšší stupeň certifikace WACSu - Recognition of Quality Culinary Education u Světové Asociace kuchařů (The World Association of Chefs Societies). Další informace: http://www.worldchefs.org/ nebo http://akc.cz/clanek-943/certifikace-odbornych-skol
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.