Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Králičí kyselice

Autor receptu
Veronika Tománková, Praha

Recept pro vás uvařil
Pavel Václavík
šéfkuchař Spa hotelu Lanterna a restaurace Vyhlídka
(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
3/4 kg čerstvých hřibovitých hub,
vnitřnosti a hlava z králíka,
2 vajíčka,
1 velká cibule,
1 litr vývaru z kosti,
1/4 litru šlehačky,
1 zarovnaná polévková lžička hladké mouky,
sůl,
kuličkový pepř nové koření,
bobkový list,
vegeta,
ocet
 

Postup
Očištěné, nahrubo pokrájené hřiby spolu s očištěnými a pokrájenými vnitřnostmi a hlavou z králíka vložte do hrnce a zalijte litrem vývaru z kosti. Osolte, přidejte cca 1/2 dcl 8% octu, a koření v čajovém vajíčku nebo zavázané v gáze. Uveďte do varu, seberte pěnu a vařte asi 1/2 hodiny. Pak přidejte cibuli zpevněnou párátky, hladkou mouku rozmíchanou v troše studené vody a povařte ještě 20 minut. Hlavu z králíka vyjměte a oberte, maso vraťte do polévky, která je stále v mírném varu, a dobře rozmíchejte vajíčka. Odstavte, přidejte šlehačku, dochuťte vegetou a octem.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz