Autor receptu
Veronika Tománková, Praha
Recept pro vás uvařil
Pavel Václavík
šéfkuchař Spa hotelu Lanterna a restaurace Vyhlídka
(na fotografii vlevo)
Postup
Očištěné, nahrubo pokrájené hřiby spolu s očištěnými a pokrájenými vnitřnostmi a hlavou z králíka vložte do hrnce a zalijte litrem vývaru z kosti. Osolte, přidejte cca 1/2 dcl 8% octu, a koření v čajovém vajíčku nebo zavázané v gáze. Uveďte do varu, seberte pěnu a vařte asi 1/2 hodiny. Pak přidejte cibuli zpevněnou párátky, hladkou mouku rozmíchanou v troše studené vody a povařte ještě 20 minut. Hlavu z králíka vyjměte a oberte, maso vraťte do polévky, která je stále v mírném varu, a dobře rozmíchejte vajíčka. Odstavte, přidejte šlehačku, dochuťte vegetou a octem.