Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Čokoládový festival v Galerii Harfa

Čokoládový festival v Galerii Harfa

10. 3. 2014 - PRAHA - Do nákupního centra Galerie Harfa mohou zamířit všichni milovníci čokolády. Od pátku 28. března do neděle 30. března 2014 se zde uskuteční Čokoládový festival s výstavou obalů čokolád z celého světa, obrazů malovaných čokoládou, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Vstup je zdarma.

Čokoládový festival 2014 v Praze, pořádaný agenturou ChrisFromParis je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

Čokoládový veletrh se představí na prostranství o rozloze 1.000m2 a návštěvníkům nabídne tři hlavní sekce:

velkou výstavu obalů čokolád z celého světa

• kulinářskou přehlídku, na které šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty

prodejní stánky partnerských organizací


Tento rok pořadatelé otevřeli dveře Čokoládového festivalu dalším pochoutkám, a to vaflím, perníkům a bonbonům. Nebudou chybět ani četné aktivity pro děti. Návštěvníci se mohou těšit např. na kulinářské přehlídky šéfkuchařů z CateringBohemia nebo restaurace Pi.JEZ.PI (Plzeň). Budou moci shlédnout přípravu rozličných dezertů, ale také méně obvyklých jídel jako jsou: švestkami plněná vepřová panenka přelitá bylinkovou čokoládou s bramborovými placičkami, flautas s kuřecím masem, bramborovo-tvarohové noky v pomerančové čokoládě, jež budou zdarma nabídnuty k ochutnání. Inspiraci pro ozvláštnění jídelníčku dodá kulinářská exhibice Ilony Dostálové, autorky kuchařky „Přirozeně bez lepku a bez mléka“.

01350-coko_show_Praha_web.jpg

Ve výstavní části festivalu bude k vidění bezmála 1.000 obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil p. Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty, filmové dokumenty a fotografie, vztahující se k výrobě čokolády, či obrazy malované hořkou, bílou a barevnou čokoládou, štětcem a špachtlí na plátno, jež pochází z ateliéru umělce Vladimíra Čecha, přezdívaného „český Picasso“.Vystaveny budou krajiny, portréty známých osobností a zátiší. Tato kolekce čokoládových obrazů má ušlechtilé poslání: rozvíjet tvořivost a fantazii, ničit zábrany a burcovat návštěvníky k pozitivnímu a tvořivému životu.

01350-coko_show_Praha_2_web.jpg

Letos budeme mít také tu čest přivítat v Praze karikaturistu jménem Ellof, pocházejícího z Pobřeží slonoviny, který bude malovat karikatury čokoládou.Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád ve stáncích společností Caffé Allini, Chocotherapia, Kamila chocolates, Italské Liker, Nejedlý, ChocoGastro, Eroticke-Pralinky, Cattlee, Poex. Představíme také velký svatební dort vytvořený celý z bonbonů. Návštěvníci si budou moci zakoupit čokoládové pivo, ochutnat vafle i palačinky.

Čokoládový festival nabídne i mnoho dalších doprovodných akcí plných překvapení. Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít.

01350-Cokoladova_show_Praha_web_big.jpg

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz