Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Farmářský trh ve Fryštáku

Farmářský trh ve Fryštáku

16. 8. 2011 - FRYŠTÁK - Organizátoři farmářského trhu ve Fryštáku jdou opět vlastní cestou a mění koncepci zaběhlých trhů v okolních městech. Zářijový trh bude zaměřený na produkty z jehněčího a skopového masa.

Nebudou chybět hotové jehněčí speciality - přímo k naladění chuťových buněk návštěvníků v místě konání.

Doprovodný program za asistence odborníků v oblasti chovu ovcí na Valašsku se pokusí poodhalit polopravdy a mýty, které kolem konzumace jehněčího panují. Podíváme se pod dohledem odborníků na zoubek zpracovávání masa, mléka i vlny.

Cílem není jen zorganizovat setkání farmářů a spotřebitelů, ale také nenásilná osvěta a rozšiřování gastronomických obzorů každého z nás. O pomoc jsme požádali regionální špičkové kuchaře, kteří se "poperou" nejen se specifikem jehněčího masa. Chystáme proto komentovanou kuchařskou exhibici.

Nezapomněli jsme ani na děti. Zatímco jejich rodiče budou vybírat z čerstvých potravin a rukodělného zboží, děti se mohou zapojit do lanových aktivit, různých her s živými zvířátky nebo sázení stromu do rozrůstající se ovocné aleje vedle školy. Co by to byly za trhy, kdyby si děti nemohly vyzkoušet ruční zpracování vlny? Ti zvídavější se mohou dívat na tématické filmy z archivu Jeden svět, nebo dokumentární filmy od hnutí Duha.

Všechen tento mumraj bude obestřen svěží živou hudbou a vůní jehněčího masa. Ale dost o ovcích. K prodeji zde bude kompletní sezónní sortiment od prověřených rodinných chovatelů a pěstitelů z Moravy. Prodej potravin bude obohacen i o ukázky tradičních řemesel.

Kdo bude chtít nakoupit širší sortiment, bude si muset přivstat, neboť jak je známo, kapacita některých prodejců je omezena a po pár hodinách mohou být vyprodáni. Náměstí ve Fryštáku bude zcela určeno pouze pro program a fungování trhu. Veškeré parkování bude zajištěno v přilehlých ulicích, kde na vás budou čekat organizátoři s pokyny pro klidné a pohodové stání.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz