19. 3. 2014 - KFC pokračuje ve své mediální kampani, kde bojuje proti náhražkám a všemu umělému, a proto vyhlašuje válku falešnému kuřeti Kurňákovi - lstivému stvoření předstírající, že je kuře.
KFC svým zákazníkům nabízí pouze produkty vyrobené ze skutečného masa. Čerstvé kuře z lokálních zdrojů je do všech restaurací KFC dodáváno 2-3x týdně a kuchaři ho každý den ručně krájí, marinují, obalují a tepelně upravují těsně před tím, než ho naservírují zákazníkovi.
Chuť kuřecího masa je ovlivněna jak jeho původem, tak dobou skladování. Kuře z KFC je tak lahodné proto, že čerstvé chlazené maso je do všech restaurací dováženo 2-3x týdně lokálními dodavateli. Kuřata v KFC jsou čerstvá a vždy připravovaná těsně před podáváním.
Podle KFC je jejich kuřecí maso nejen čerstvé, ale není ani strojově upravené. K přípravě KFC produktů je používáno jen čerstvé maso bez umělých dochucovadel. Maso nemelou, pouze ho krájí na kousky, aby si zachovalo svou strukturu a šťavnatou chuť.
Vynikající chuť kuřat z KFC není pouze otázkou kvality. Kuchaři veškeré maso ručně obalují ve směsi mouky a bylinek těsně před přípravou finálních produktů a servírováním zákazníkovi. Obalovací směs vděčí za svou jedinečnou chuť tajné kombinaci 11 druhů bylin a koření. Její skvělá chuť uspokojuje i ty nejnáročnější chuťové pohárky již po dobu 74 let. Směs představuje nejstřeženější poklad společnosti – originální recept Colonela Sanderse je pečlivě hlídán v areálu společnosti v americkém Lousville.
Obr.: Maxi Twist Toscania z nové jarní nabídky, zdroj: KFC
Svou kampaň vystavělo KFC na boji proti falešnému kuřeti, které si zvolilo jako hlavního nepřítele. Pojmenovali jej "Kurňák" a znázorňuje lstivou a podvodnou imitace kuřete. Tím, že mu KFC vyhlašuje válku chce znázornit, že se do KFC restaurací nedostane nic falešného a umělého. Zároveň zdůrazňují, že kuřecí maso v KFC je čerstvé a od lokálních dodavatelů.
Obr.: KFC bojuje proti falešnému kuřeti; zdroj: KFC
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.