24. 3. 2014 - Šéfkuchaři z Kuchařského studia Unilever Food Solutions představují další recepty s použitím nové bramborové kaše Knorr.
Společnost Unilever, divize Food Solutions, nedávno uvedla na český trh novou Knorr bramborovou kaši s mlékem vyvinutou pro profesionální kuchaře. Bramborová kaše je vyrobena výhradně z brambor ze severního Německa, konkrétně z certifikovaných kvalitních odrůd brambor varného typu C. Nová bramborová kaše je bez přidaného glutamátu, konzervantů a bez přidaných umělých barviv. Prodává se v balení 4 Kg (130 porcí) a 8 Kg (4 x 2 Kg, cca 260 porcí). Mezi hlavní výhody použití nové bramborové kaše Knorr v profesionální gastronomii patří stálá kvalita brambor pro přípravu kaše nezávisle na sezóně/skladování, výrazná časová úspora při přípravě bramborové kaše (v porovnání s přípravou kaše ze syrových brambor), snadné porcování a snadná úprava hustoty kaše a stabilní konzistence kaše i po upečení.
Recepty, které z nové bramborové kaše Knorr exkluzivně připravili kuchaři z Kuchařského studia Unilever Food Solutions:
Počet porcí: 10 porcí
Suroviny:
Náplň:
Návod k přípravě:
Mouku je třeba zpracovat s horkou vodou, mlékem a ostatními složkami, odstavit na 30 minut. Kaši rozmíchejte ve 230 ml vody o teplotě 85 °C. Měkký tvaroh, studenou bramborovou kaši, osmaženou a ochlazenou cibulku a ostatní složky smíchejte a dochuťte. Těsto rozválejte a vytvarujte taštičky s náplní. Vaříme ve vroucí vodě asi 10–15 minut, po odcezení můžeme přelít hnědým máslem, případně posypat opraženou strouhankou nebo cibulkou.
Počet porcí: 10 porcí
Suroviny:
Návod k přípravě:
Bramborovou kaši vsypte do vody o teplotě 85 °C, takto připravenou kaši ochlaďte a poté přidejte vejce a mouku. Směs zpracujte na jednolitou hmotu, utvořte válečky o tloušťce 3 cm a nakrájejte je šikmo. Noky vhoďte do osolené vody. Po vyplavání na hladinu zceďte a podávejte.
Počet porcí: 10 porcí
Suroviny:
Návod k přípravě:
Kaši rozmíchejte ve vodě o teplotě 85 °C a poté ochlaďte. Těsto rozdělte na čtyři části. Jednu část nahraďte bramborovou moučkou, přidejte zpět čtvrtou část kaše, rozmíchejte, vytvarujte noky (kulaté placičky) s otvorem uvnitř a uvařte ve slané vodě.
Počet porcí: 10 porcí
Suroviny:
PALAČINKY:
NÁPLŇ:
Návod k přípravě:
Všechny suroviny na palačinky rozmixujeme ponorným mixérem ve vysoké nádobě na hladké těsto, které přecedíme přes jemné síto a necháme 30 minut odpočinout. Z hladkého těsta upečeme po obou dvou stranách tenké palačinky na rozehřáté pánvi, kterou potřeme RAMA Culinesse Profi. Na polovinu palačinky přidáme hotovou bramborovou kaši (připravenou podle návodu na obalu), do které zamícháme na čtvrtiny nakrájené a na cibulkovém základě orestované žampióny. Palačinku přeložíme na polovinu a okraje můžeme potřít částí bramborové kaše, aby se dobře slepily. Rama Cremefine Profi Na šlehání necháme varem mírně zredukovat, ke konci přidáme nastrouhaný sýr a do vychlazené omáčky zamícháme čtyři žloutky. Dochutíme a přelijeme porce palačinek, které zapékáme pod salamandrem nebo na 240 °C v troubě.
Tip: Podáváme s nastrouhaným sýrem a praženou slaninou.
Počet porcí: cca 8 porcí
Suroviny:
Návod k přípravě:
Kaši rozmíchejte ve vodě o teplotě 85 °C. Zeleninu nakrájejte na kostičky, orestujte na oleji, přidejte maso, podlijte vínem a duste do měkka. Omáčku Demi Glace rozřeďte vodou, přidejte k dušené zelenině a rozmíchejte. Nádobu vymažte tukem, vysypte strouhankou a rozložte do ní předem připravenou masovou směs. Potom ji pokryjte připravenou kaší, případně posypte ještě strouhankou. Pečte cca 35 minut při teplotě 170 °C.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.