Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vyzkoušejte bramborovou kaši jinak

Vyzkoušejte bramborovou kaši jinak

24. 3. 2014 - Šéfkuchaři z Kuchařského studia Unilever Food Solutions představují další recepty s použitím nové bramborové kaše Knorr.

Společnost Unilever, divize Food Solutions, nedávno uvedla na český trh novou Knorr bramborovou kaši s mlékem vyvinutou pro profesionální kuchaře. Bramborová kaše je vyrobena výhradně z brambor ze severního Německa, konkrétně z certifikovaných kvalitních odrůd brambor varného typu C. Nová bramborová kaše je bez přidaného glutamátu, konzervantů a bez přidaných umělých barviv. Prodává se v balení 4 Kg (130 porcí) a 8 Kg (4 x 2 Kg, cca 260 porcí). Mezi hlavní výhody použití nové bramborové kaše Knorr v profesionální gastronomii patří stálá kvalita brambor pro přípravu kaše nezávisle na sezóně/skladování, výrazná časová úspora při přípravě bramborové kaše (v porovnání s přípravou kaše ze syrových brambor), snadné porcování a snadná úprava hustoty kaše a stabilní konzistence kaše i po upečení.

Vyzkoušejte bramborovou kaši jinak

Recepty, které z nové bramborové kaše Knorr exkluzivně připravili kuchaři z Kuchařského studia Unilever Food Solutions:

Pirohy s tvarohem

Počet porcí: 10 porcí

Suroviny:

  • Mouka (polohrubá/hladká) 500 g
  • Voda 250 ml
  • Mléko 250 ml
  • Žloutky 2 ks
  • Sůl dle chuti

Náplň:

  • Měkký tvaroh (nebo brynza) 300 g
  • Knorr Bramborová kaše s mlékem 70 g
  • Voda 230 ml
  • Cibule (na kostičky) 100 g
  • Máslo 50 g
  • Mouka 40 g
  • Sůl, černý pepř dle chuti
  • Posekaná petrželová nať 10 g

Návod k přípravě:

Mouku je třeba zpracovat s horkou vodou, mlékem a ostatními složkami, odstavit na 30 minut. Kaši rozmíchejte ve 230 ml vody o teplotě 85 °C. Měkký tvaroh, studenou bramborovou kaši, osmaženou a ochlazenou cibulku a ostatní složky smíchejte a dochuťte. Těsto rozválejte a vytvarujte taštičky s náplní. Vaříme ve vroucí vodě asi 10–15 minut, po odcezení můžeme přelít hnědým máslem, případně posypat opraženou strouhankou nebo cibulkou.

 

Noky

Počet porcí: 10 porcí

Suroviny:

  • Knorr Bramborová kaše s mlékem 300 g
  • Voda 990 ml
  • Mouka (hladká) 500 g
  • Vejce 1 ks

Návod k přípravě:

Bramborovou kaši vsypte do vody o teplotě 85 °C, takto připravenou kaši ochlaďte a poté přidejte vejce a mouku. Směs zpracujte na jednolitou hmotu, utvořte válečky o tloušťce 3 cm a nakrájejte je šikmo. Noky vhoďte do osolené vody. Po vyplavání na hladinu zceďte a podávejte.

 

Slezské bramborové noky

Počet porcí: 10 porcí

Suroviny:

  • Knorr Bramborová kaše s mlékem 300 g
  • Voda 1100 ml
  • Bramborový škrob/moučka 400 g
  • Sůl dle chuti

Návod k přípravě:

Kaši rozmíchejte ve vodě o teplotě 85 °C a poté ochlaďte. Těsto rozdělte na čtyři části. Jednu část nahraďte bramborovou moučkou, přidejte zpět čtvrtou část kaše, rozmíchejte, vytvarujte noky (kulaté placičky) s otvorem uvnitř a uvařte ve slané vodě.

 

Zapékané plněné palačinky s bramborovou kaší a houbami

Počet porcí: 10 porcí

Suroviny:

PALAČINKY:

  • 250 g Hladká mouka
  • 500 ml Mléko
  • 4 ks Žloutek (velikost vajec M)
  • 20 g Cukr krupice
  • 4 g Sůl
  • 50 g Rama Culinesse Profi do těsta
  • 80 g Rama Culinesse Profi na vymazání pánve

NÁPLŇ:

  • 360 g KNORR Bramborová kaše s mlékem
  • 2 l Voda
  • 400 g Žampióny
  • 50 g Cibule
  • 250 g Rama Culinesse
  • 1000 ml Rama Cremefine Profi Na šlehání
  • 4 ks Žloutek
  • 200 g Tvrdý sýr
  • dle chuti Sůl
  • dle chuti Bílý pepř

Návod k přípravě:

Všechny suroviny na palačinky rozmixujeme ponorným mixérem ve vysoké nádobě na hladké těsto, které přecedíme přes jemné síto a necháme 30 minut odpočinout. Z hladkého těsta upečeme po obou dvou stranách tenké palačinky na rozehřáté pánvi, kterou potřeme RAMA Culinesse Profi. Na polovinu palačinky přidáme hotovou bramborovou kaši (připravenou podle návodu na obalu), do které zamícháme na čtvrtiny nakrájené a na cibulkovém základě orestované žampióny. Palačinku přeložíme na polovinu a okraje můžeme potřít částí bramborové kaše, aby se dobře slepily. Rama Cremefine Profi Na šlehání necháme varem mírně zredukovat, ke konci přidáme nastrouhaný sýr a do vychlazené omáčky zamícháme čtyři žloutky. Dochutíme a přelijeme porce palačinek, které zapékáme pod salamandrem nebo na 240 °C v troubě.
Tip: Podáváme s nastrouhaným sýrem a praženou slaninou.

 

Hachis parmentier (Starofrancouzské zapečené brambory s hovězím)

Počet porcí: cca 8 porcí

Suroviny:

  • Mleté hovězí maso 800 g
  • Cibule 50 g
  • Česnek (stroužky) 1 ks
  • Pórek 50 g
  • Mrkev 50 g
  • Bobkový list 1 ks
  • Nové koření 3 ks
  • Červené víno 200 ml
  • Voda 100 ml
  • Knorr Bramborová kaše s mlékem 300 g
  • Knorr Omáčka Demi Glace 20 g
  • Voda 1500 ml
  • Olej 50 ml
  • Strouhanka na posypání

Návod k přípravě:

Kaši rozmíchejte ve vodě o teplotě 85 °C. Zeleninu nakrájejte na kostičky, orestujte na oleji, přidejte maso, podlijte vínem a duste do měkka. Omáčku Demi Glace rozřeďte vodou, přidejte k dušené zelenině a rozmíchejte. Nádobu vymažte tukem, vysypte strouhankou a rozložte do ní předem připravenou masovou směs. Potom ji pokryjte připravenou kaší, případně posypte ještě strouhankou. Pečte cca 35 minut při teplotě 170 °C.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: Unilever Food Solutions - Knorr Essence
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz