26. 3. 2014 - PRAHA - Jen pár kroků od sochy Svatého Václava v Jindřišské 5 se v první jarní den otevřely brány pasáže a s nimi i zcela nové tržiště, které se od ostatních tržišť výrazně odlišuje.
Kompletní nákup, od čerstvě pečených francouzských baget, přes sýry, sušené šunky, oleje, marmelády, až po ovocné šťávy, zeleninu či mléko tady pořídíte od rána do večera, pět dní v týdnu a za každého počasí. Nové tržiště Eat it! je totiž pod střechou.
„Dlouhá léta jsme byli zvyklí, se pasážím v centru města vyhýbat. Přitom jde o úžasné, historicky i architektonicky nesmírně zajímavé průchody. Proto jsme se rozhodli pasáži v Jindřišské 5 vdechnout život znovu. Dobré jídlo nám přijde jako skvělý důvod, proč se pasáži přestat vyhýbat cestou do práce pro snídani, v poledne pro oběd nebo navečer pro nákup domů. Lidé už mají tržiště vyzkoušená, vědí, že jsou plná nejrůznějších dobrot a my jim k tomu přidáváme ještě něco navíc.“ Vysvětluje Šárka Koháková, spoluzakladatelka projektu Eat it!
„Nesmírně praktické je, že jsme pod střechou.“ Pochvaluje si druhá z autorek myšlenky tržiště
v pasáži Hanka Čermáková. „Nejen, že si přes nás zkrátíte a zpříjemníte cestu z Václavského náměstí do Jindřišské a naopak, ale můžete se tady i schovat před deštěm, zimou nebo ostrým sluncem. Není to jen o tom nakoupit, ale zastavit se, nasát atmosféru, rozhlédnout se, zchladit žízeň, ochutnat vybrané delikatesy, nechat se překvapit. Třeba i tím, že Eat it! je jediným tržištěm v Praze, kde si můžete koupit nebo nechat připravit teplý i studený prvotřídní a blahodárný zelený čaj Matcha. Kromě toho, že je neuvěřitelně zdravý, navíc také skvěle chutná.“ Dodávají obě podnikavé ženy s úsměvem.
Tržiště všeho druhu se u nás opět těší velké oblibě. Rádi vybíráme z nepřeberného množství lahůdek. Jejich provozní doba však čas od času neodpovídá našim potřebám. Eat it! nyní nabízí možnost, dopřát si tento malý luxus celých pět dní v týdnu.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.