Štamgast & Gurmán

Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem

Autor receptu
AKADEMIE KVALITY

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Na karbanátky:

600 g mletého hovězího masa

200 g strouhanky

1 cibule

2 vejce

1 lžíce kečupu

1 lžíce plnotučné hořčice

3 stroužky česneku

2 snítky čerstvého tymiánu

hrst hladkolisté petržele

hrst čerstvého kopru

sůl

čerstvě mletý pepř

olivový olej
Na dip:

200 ml bílého jogurtu 100 g slaniny 1 lžíce majonézy 1 lžíce citronové šťávy sůl čerstvě mletý pepř
 

Postup
1. Mleté maso smíchejte s nakrájenou cibulí, vejci, kečupem, hořčicí a prolisovanými stroužky česneku. 2. Do směsi přidejte nadrobno pokrájené bylinky a lístky tymiánu, osolte a opepřete a postupně přisypte strouhanku. 3. Ze směsi vytvořte malé bochánky a z nich tvarujte karbanátkové placičky. Pokud bude potřeba, přidejte strouhanku. 4. Karbanátky vyrovnejte na plech a pomašlujte olejem z obou stran. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů cca 35 minut. 5. Během pečení si připravte dip. Orestujte si slaninu a přidejte ji do směsi jogurtu a majonézy. 6. Dip dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz