26. 3. 2014 - FRYŠTÁK - Nyní je sice období půstu, to však nebrání organizátorům farmářských trhů ve Fryštáků pilně připravovat Velikonoční farmářský trh. který proběhne 19. dubna 2014. Návštěvníci se mohou těšit na jazzové tóny i kuchařskou exhibici.
Již potřetí se ponese v jazzovém rytmu lukovečské skupiny Jazzbook. Účast přislíbila farma Rudimov, která se zabývá chovem a prodejem hovězího a jehněčího masa.
Na Velikonoční Frarmářský trh se chystá Jan Žák z farmy Rudimov u Slavičína, který představí kvalitu hovězího a jehněčího masa z vlastniho chovu.
O kvalitě masa se budou návštěvníci moci přesvědčit prostřednictvím ochutnávek během kuchařské exhibice brněnského kuchaře, pana Dubovského. Komentovaná show vám přiblíží tradiční recepty a využití surovin nabízených na trhu.
Pro děti budou tradičně připraveny hrací koutky, dílny k pletení tatarů a k prohlédnutí také živá hospodářská zvířátka.
Organizátoři také zvou všechny na malé Farmářské trhy, které probíhají na náměstí ve Fryštáku pravidelně každý pátek od dubna do prosince.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.