Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Coffeefest Slovakia 2014 - káva, kam se podíváte

Coffeefest Slovakia 2014 - káva, kam se podíváte

2. 4. 2014 - BRATISLAVA - Do nejočekávanější a největší kávové akce na Slovensku zbývá už jen pár dnů. 12.–13. dubna 2014 se bratislavský hotel Sheraton stane místem s největší koncentrací kávy a kávomilců široko daleko. Organizátoři festivalu Coffeefest Slovakia po doušcích odhalují program, který už teď vypadá opravdu lákavě. Pojďme si shrnout, co všechno návštěvníky slovenského Coffeefestu čeká a nemine.

Po celý víkend budou k dispozici 4 espresso bary, 1 brew bar a 1 vacuum pot bar. Každý z espresso barů nabídne během jednoho dne kávu ze tří různých pražíren, to znamená možnost ochutnat až dvanáct různých šálků kávy. Většina espresso barů bude kávu připravovat na strojích firmy La Marzocco, která se stala jedním z partnerů festivalu. I příznivci alternativních příprav si přijdou na své u brew baru, kde se za den prostřídá celkem devět pražíren. Divácky nejzajímavější alternativě se však budou věnovat na speciálním vacuum pot baru v hotelové části Ambers bar. Britská pražírna Square Mile Coffee Roasters či neměcká THE BARN se vacuum potu rozhodně nevyhnou…

Bude i cupping?

Určitě ano! Degustace s odborným komentářem kávových nadšenců i expertů z Prague Coffee Festivalu a baristů z Industra Coffee budete moci rovněž zažít po celou dobu konání festivalu.
Přednášky, espresso a pražení

Přednášky

Z plánovaných přednášek je zatím potvrzeno téma „Káva v beduínské kultuře“. Přednášku, která odstartuje nedělní program, povede Marwan Al-Absi z Damašku. Prostřednictvím kávy a kávových obřadů představí v různých kontextech tradice, myšlení a hodnoty beduínů, původních obyvatelů Arabského poloostrova. O kávě bude povídat i pražič Jaroslav Tuček, David Frajt z Brew Bar Café a se svými zážitky z cest po Rwandě se podělí Erik Šimšík.

Sobota nabídne mimo jiné Espresso Lab, tedy jednu celou místnost zaměřenou kompletně na espresso, kde se vám bude věnovat Robert Horňanský. Chcete si přípravu espressa vyzkoušet? Dozvědět se o něm něco? Podívat se zblízka na kávovar?
Během nedělního programu proběhnou ukázky a workshop pražení kávy. Tajemstvím procesu pražení kávy vás provedou pražič Štefan Vargočko, blogger Viktor Klimo a barista Ondrej Petrus.
Soutěžní premiéra Aeropressu

V bohatém programu najdete i soutěž v malování mléčnou pěnou Latte Art Jam (sobota) a vůbec první klání v přípravě kávy aeropressem (neděle). Vítěz postupuje na červnový World Aeropress Championship do Itálie!

Brány festivalu budou otevřeny:
sobota 12. dubna – 13.00 – 18.00neděle 13. dubna – 10.00 – 18.00 (9.30 – 12.00 Slovak Aeropress Championship 2014)O živý hudební doprovod se postará dívčí trio BonBon, které svou hudbou navodí jedinečnou atmosféru nejen pařížských kaváren.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz