7. 4. 2014 - FRYŠTÁK - Již potřetí se ponese v jazzovém rytmu lukovečské skupiny Jazzbook Velikonoční farmářský trh ve Fryštáku. Účast přislíbila farma Rudimov, která se zabývá chovem a prodejem hovězího a jehněčího masa. Těšíme se také na kuchařskou exhibici s ochutnávkou.
Možná si ještě někdo pamatuje, jak na Hovězím farmářském trhu v říjnu 2011 nebylo na prodej ani deko hovězího masa. Po třech letech bude toto faux pas napraveno. Na Velikonoční farmářský trh se chystá Jan Žák z farmy Rudimov u Slavičína. Chtěl by zde představit kvalitu hovězího a jehněčího masa z vlastního chovu. V nejbližší době by měla být na farmě zkolaudována nová bourárna, která přinese nabídku prvotřídního masa z lokálních chovů.
O kvalitě masa se budete moci přesvědčit prostřednictvím ochutnávek během kuchařské exhibice brněnského kuchaře, pana Dubovského. Komentovaná show vám přiblíží tradiční recepty a využití surovin nabízených na trhu. Pro děti budou tradičně připraveny hrací koutky, dílny k pletení tatarů a k prohlédnutí budou i mláďtata hospodářských zvířat.
Zveme vás také na malé Farmářské trhy, které se konají na náměstí ve Fryštáku pravidelně každý pátek od dubna do prosince. ¨
www.facebook.com/FarmarskeTrhyFrystak
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.