Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Mlsání po indicku se jmenuje Luglu

Mlsání po indicku se jmenuje Luglu

9. 4. 2014 - Restaurace Govinda, která nabízela občerstvení během indického dne festivalu Culturea ve Zlíně, se podělila s redakcí o některá svá kulinářská tajemství. Jedním z nich je recept na netradiční vynikající dezert plný zdravé energie.

Suroviny:

  • 525 ml vody
  • 300 g hnědého cukru
  • 1/2 čl muškátového oříšku, čerstvě strouhaného
  • 1/4 čl mletých hřebíčků
  • 100 g rozinek
  • 150 g sušených datlí, nakrájených na kousky
  • 150 g sekaných sušených fíků
  • 150 g cizrnové mouky
  • 165 ml vody na bundí
  • Ghí nebo olej na smažení
  • 125 nasekaných lískových nebo pistáciových oříšků, případněmandlí
  • 75 g kokosu

 

Příprava:

Dejte vařit vodu, cukr,koření a ovoce. Až ovoce změkne a směs zhoustne, sundejte hrnec ze sporáku.V míse smíchejte cizrnovou mouku s vodou a vytvořte husté těstíčko (něco jako na palačinky). Rozehřejte v pánvi tuk na smažení a skrz cedník s velkými otvory proceďte těsto do oleje. Smažte cca 4 minuty. Nechte okapat.Vše smíchejte a přidejte sekané oříšky a kokos. Utvořte těsto a udělejte z něj cca 16 kuliček.

Příprava a doba smažení: 30 až 40 minut.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.govinda.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz