Štamgast & Gurmán

Zapečená snídaňová vejce se žampiony a slaninou

Autor receptu
AKADEMIE KVALITY

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
6 vajec

250 g slaniny

100 g nastrouhaného tvrdého sýra

100 g žampionů

6 lžic mléka

hrst hladkolisté petržele

1 lžíce másla

sůl

čerstvě mletý pepř
 

Postup
1. Formičky na zapékání nebo na muffiny vyložte plátky slaniny vespod a po stranách. 2. Rovnoměrně rozdělte do formiček strouhaný sýr. 3. Pokrájené žampiony orestujte na másle a přidejte na vrstvu sýra. 4. Poté do každé formičky rozklepněte jedno vejce. 5. Navrch vždy zakápněte lžící mléka, osolte, opepřete a zasypte pokrájenou petrželkou. 6. Dejte péct na 20 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz