Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Moravský Jadran se otevře poslední dubnový víkend

Moravský Jadran se otevře poslední dubnový víkend

9. 4. 2014 -VRANOV NAD DYJÍ / BRNO - I letos bude slavnostní zahájení turistické sezóny na Vranovsku ve znamení osmdesátky. Zatímco loni to byla jubilejní osmdesátá sezóna v tomto nádherném koutě jižní Moravy u „Moravského Jadranu,“ v letošním roce bude zahájení spojeno s osmdesátým výročím uvedení Vranovské přehrady do provozu. Dne 11. dubna 1934 bylo totiž připojeno na síť první turbosoustrojí zdejší vodní elektrárny a tento den se uvádí jako datum uvedení přehrady do provozu.

Také letos budou osmdesátky dominovat událostem tří dnů posledního dubnového víkendu. Za osmdesát korun budou nabízet ubytování v řadě zdejších hotelů, penzionů a campingů, osmdesát korun bude stát v některých restauracích víkendové slavnostní menu pro ubytované, v řadě dalších občerstvovacích podniků poskytnou alespoň (ve srovnání s běžnými) osmdesátiprocentní ceny. Osmdesát korun budou stát lodní lístky pro plavbu po Vranovské přehradě, za stejný peníz bude možné navštívit hrad Bítov či Státní zámek Vranov nad Dyjí, ale i řadu dalších místních atrakcí. Mnohé z nich budou dokonce zdarma – ať už je to rybolov v Rybnících u Jejkala, vycházka s průvodcem po stopách úzkokolejky, návštěva vodní elektrárny ve Vranově či výstup na rozhlednu Rumburak v Bítově.

Vranov nad Dyjí

Třídenní program je skutečně bohatý a dá návštěvníkům, kromě příjemného zážitku, také dobrý přehled o všech novinkách jednoho z nejpopulárnějších turistických cílů jižní Moravy. V letošním roce se do akcí slavnostního startu nové turistické sezóny zapojili i rakouští sousedé – hrad Hardegg ve stejnojmenném nejmenším městě Rakouska.„Již druhým rokem se místní podnikatelé v cestovním ruchu, představitelé veřejné správy i vedení památkových objektů a muzeí na Vranovsku spojili k tak atraktivnímu zahájení turistické sezóny. Tento fakt svědčí o tom, že se v regionu kolem Vranovské přehrady začíná prosazovat nové sebevědomí, nový duch spolupráce všech, kdož jsou jak na cestovním ruchu, tak na celkovém hospodářském a společenském vzestupu  této krásné části našeho kraje,“ pochválila organizátory ředitelka Centrály cestovního ruchu Jižní Morava Zuzana Vojtová. Připomněla v této souvislosti nedávný start nových webových stránek www.navstivtevranovsko.cz i další aktivity, které mají podpořit rozvoj cestovního ruchu jako významného zdroje příjmů v ekonomicky znevýhodněném regionu Vranovska. Patří k nim mimo jiné i nový projekt Centrály cestovního ruchu Jižní Morava, zaměřený na zvyšování znalostí průvodců v cestovním ruchu o jednotlivých atraktivitách Vranovska.

Vranov nad Dyjí

Více na www.navstivtevranovsko.cz, www.ouvranov.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.navstivtevranovsko.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz