Štamgast & Gurmán

Makrónky s tonka fazolí plněné náplní z čokolády a Baileys

Autor receptu
Jan Punčochář

Recept pro vás uvařil
Jan Punčochář

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Ingredience na těsto:
250 g mandlové mouky
300 g cukru moučka
110 g vaječných bílků
10 g tonka fazole
110 g vaječných bílků
330 g cukr krupice
100 ml vody

Ingredience na náplň:
200 g cukr krupice
200 g 70% čokoláda
4 ks vejce
250 g máslo
2 dcl Baileys
 

Postup
1. Mandlovou mouku smíchejte s cukrem moučka a nastrouhejte tonka fazoli. Přidejte 110 g tekutých vaječných bílků a dobře promíchejte. 2. Povařte 300 gramů cukru krupice s vodou asi na 110 stupňů, nechte odstát a přilijte dalších 110 gramů vaječných bílků spolu s 30 gramy cukru krupice a vyšlehejte hladký sníh, dokud směs nevychladne. 3. Gumovou stěrkou promíchejte sníh s mandlovou směsí, dokud nebude lesklá a částečně tekutá. Pomocí cukrářského sáčku vytvořte velké kapky makrónkového těsta na silikonovou podložku a pečte v horkovzdušné troubě při 140 stupních asi 12 – 15 minut. V průběhu pečení si připravte náplň. Tip šéfkuchaře: Prosetím mouky i dalších suchých ingrediencí docílíte snadnějšího zapracování do těsta a navíc urychlíte proces kynutí. 1. Do vodní lázně vložte vejce a cukr a ručně šlehejte, dokud nebude mít hmota konzistenci jako těsto na palačinky. 2. Odstavte, přidejte hořkou čokoládu a Baileys. Nakonec utřete na kostičky nakrájené máslo a nechte vychladnout. 3. Hmotu následně vložte do pytlíku a naplňte jednotlivé makrónky.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz