18. 4. 2014 - PRAHA - Největší a nejdelší tuzemská akce pro milovníky piva – Český pivní festival – se letos poprvé stěhuje do atraktivních prostor pražské Letenské pláně. Milovníci piva si budou moci vybrat z nabídky více než třiceti tuzemských pivovarů a ochutnat k nim jídla světových kuchyní. Český pivní festival začíná přesně za měsíc, 15. května, a potrvá až do 31. května 2014. První den je již vyprodán.
„Jsme velmi rádi, že se sedmý ročník festivalu bude konat v jednom z nejnavštěvovanějších pražských parků. Na Letné vznikne ojedinělý pivní areál o rozloze 3 675 m2, ve kterém na návštěvníky čeká možnost ochutnat více jak 120 druhů čepovaných tuzemských piv, zejména od malých a středně velkých pivovarů. V hlavním stanu bude pivní nabídka po celou dobu festivalu neměnná a tvořit ji budou piva z pivovaru Krušovice. Festival skýtá komplexní kulinářský zážitek. K pivu se budou podávat jídla tradiční česká, ale i z evropské, asijské a americké kuchyně. Každý si bude moci ověřit, jaké pivo chutná nejlépe ke konkrétnímu pokrmu,“ uvedl ředitel festivalu Tomáš Král.
Rock´n´Beer fest podruhé aneb Hudební paralela festivalu
Po loňské úspěšné premiéře bude tvořit hlavní část doprovodného programu 2. ročník Rock´n´Beer Festu, do kterého se přihlásilo celkem 366 kapel a živě odehraje své koncerty celkem 45 z nich. O jejich postup se postarala jak široká veřejnost, tak odborná porota, ve které zasedli Viktor Dyk, Honza Dědek, Michal Novák, Daniel Anděl, Jiří Vaněk, Tomáš Král, Michal Motyčka alias Niceland, Boris Carloff, Lukáš Chromek a Nikol Štíbrová. Hudební program obohatí svými koncerty i vybrané kapely porotců – 18.5. Niceland, 23.5. Natural a 27.5. The Switch.
Český pivní festival potěší návštěvníky nejen kvalitním čepovaným pivem, ale také dobrou hudbou a vynikající, k pivu lahodící, gastronomií
Na návštěvníky čeká výběr z typicky českých pokrmů (svíčková, vepřové koleno, grilované kuře aj.), které budou k dostání v hlavním stanu a o jejich přípravu se postará cateringová společnost GOLEM. Letošní novinkou bude i možnost ochutnání delikates z Evropy, Asie a Ameriky v rámci stánků gastronomické rozmanitosti, které budou umístěny na festivalovém náměstí.
Na festivalu nebude chybět ani nabídka vín, míchaných nápojů a mimo jiné i kvalitní kávy od profesionálních baristů Julius Meinl. K zakousnutí budou v kavárně k dostání cupcakes Sweet'n'Sins se speciálními i pivními příchutěmi. Na venkovní zahrádce bude jediné místo, ve kterém si budou moci návštěvníci dopřát cigaretu. V ostatních prostorech pivního areálu bude zákaz kouření.
Nezapomeňte si nabít pivní karty, tak jako v loňském roce
„Loni jsme, jako první český festival, zavedli bezhotovostní platební styk, který se osvědčil, proto v něm i letos setrváme,“ informuje Tomáš Král, ředitel Českého pivního festivalu.
Pivní tolary (45,00 Kč/ks) jako oficiální měna zůstávají, ale od loňska nejsou v ražené podobě, ale v elektronické. Pivní kartu návštěvníci obdrží při vstupu do areálu a mohou si ji libovolně nabíjet (minimální počáteční vklad 5 tolarů).
Nízké vstupné
Návštěvníky jistě potěší nízká cena vstupného, která činí pouhých 45,00 Kč/osoba.*informace o slevách lze najít na www.ceskypivnifestival.cz
Zajímavosti
18.5. - První festivalová neděle je věnována především dětským onkologickým pacientům. „Navázali jsme spolupráci s MUDr. Lucií Cingrošovou, zakladatelkou projektu Můj nový život a pozvali děti i rodiče z celé České republiky na náš festival. Prioritou pro nás je, aby si všichni užili hezké odpoledne, pobavili se a zrelaxovali,“ sděluje Šárka Vávrová, produkční Českého pivního festivalu a doplňuje: „Po celých 17 dnů budou mít možnost návštěvnici přispět pivními tolary na tento projekt.“
27.5. – Den s AC Sparta Praha
Výstava fotografií – po celou dobu festivalu ve V.I.P. prostoru
Celý festival v rámci oslav 130 let MČP7 jako městské části hl. m. Prahy
Na návštěvníky čeká každodenní soutěž v pití metru piv o zajímavé ceny, věnované hlavním mediálním partnerem.
Více informací na www.ceskypivnifestival.cz.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.