Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Kam na akci? Východní Morava vyhlíží čarodějnice, 1. máj, nabídne i Den pro Pustevny

Kam na akci? Východní Morava vyhlíží čarodějnice, 1. máj, nabídne i Den pro Pustevny

26. 4. 2014 - VÝCHODNÍ MORAVA – Na Východní Moravu míří čarodějnice a spousta dalších zajímavých akcí. Přelom dubna a května, týden s jedním dnem volna navíc, má co nabídnout.

Až do středy 30. dubna je možné navštívit výstavu fotografií Jízda králů a tradice ve Vlčnově, která je umístěná ve zlínském „mrakodrapu,“ sídle krajského úřadu.

Na mnoha místech regionu se budou podle tradice pálit poslední dubnový den čarodějnice. Třeba v areálu Kamínka v Chřibech na Kroměřížsku. Program začne v 15:00, pro děti bude opékání buřtů zdarma, pro čarodějnice diplom, bude se malovat na obličeje a opékat sele. Hrát bude country skupina Countrio, v 18:00 začne ochutnávka netradičních destilátů za akční ceny. Čarodějnice přilétnou ve středu také ke splavu v Uherském Ostrohu, akce začne v 18:00. Připravené budou soutěže pro děti o drobné odměny, volba nejhezčí čarodějnice, ohňová show Mementa mori. Kostýmy a košťata jsou vítány. Nabídky dalších „čarodějnických akcí naleznete na www.vychodni-morava.cz.

Ve svátek 1. května začne cyklosezona na Baťově kanále. Zahájení je naplánované na 11:00 v přístavišti Emila Spiro v Napajedlech. V rámci doprovodného programu bude od 9:00 do 17:00 otevřeno Muzeum Napajedla, od 11:00 do 14:00 zahraje kapela Kalíšci, od 11:00 se bude bruslit v ulici Na Kapli, v Centru u Přístavu bude ukázka dětských kol.

Zatímco pro Baťův kanál se jedná o již tradiční zahájení sezony, poprvé bude 1. květen  patřit zážitkové cyklistice na zbrusu nových tratích Bike Areny Vsetín (BAV). Slavnostní otevření proběhne v 11 hod, od 10:30 do 13:30 bude jezdit kyvadlová doprava mezi Formankou a Nivkou, v Semetíně je připraveno občerstvení, bezplatná půjčovna kol Specialised, prohlídky tratí s průvodcem. Areál single trailů, tedy zábavných sjezdových tratí v přírodě, je připraven pro všechny kategorie – do cyklistických miminek, až po ostřílené borce. Přilba je zde nutností!  https://www.facebook.com/singletrail.cz

Oslavy 1. máje zažije i Holešov. Program se vstupem zdarma začne v 9:00 a bude probíhat v zámecké zahradě a na nádvoří. Další prvomájový program naleznete na www.vychodni-morava.cz.

V pátek 2. května si hrad Brumov na Zlínsku připomene 790 let od první písemné zmínky. Program, na který bude vstup zdarma, začne v 17:00. Nabídne komentované prohlídky a od 19:00 koncert folkového písničkáře Vojty K. Tomáska.

01432-Porche_Zlin.jpg

O víkendu 3. a 4. května se na Pionýrské louce v Kroměříži uskuteční Majáles v rockovém stylu. Jeho hlavní hvězdou bude zpěvák Xindl X. Do 12:00 bude stát vstupné 99 Kč, od 12:00 budou lístky za 150 Kč.

V sobotu 3. května zažije skanzen v Rožnově pod Radhoštěm Den pro Pustevny s Českým rozhlasem. Výtěžek ze vstupného a z prodeje upomínkových předmětů poputuje na účet sbírky na obnovu Libušína. V Dřevěném městečku začne program v 10:00 a nabídne ukázky výroby z papíru, proutí, vlny, hlíny nebo předení na kolovratu. V Komorním amfiteátru se od 12:00 do 19:00 představí folklórní soubory, Oceán, Dasha, Spiritual Kvintet nebo Javory. Základní vstupné do areálu je 120 Kč, dětské a snížené 80 Kč, rodinné 240 Kč.

V sobotu bude možné vyrazit i na komentovanou prohlídku kaple sv. Kříže v Holešově. Unikátní osmiboký objekt se nachází ve Smetanových sadech, na jeho stěnách jsou namalované působivé biblické výjevy. Prohlídky se uskuteční od 14:00 do 17:00.

V neděli 4. května se ve Svatém Antonínku na Uherskohradišťsku uskuteční v 15:30 Pouť jízd králů. Mše svatá bude obětována za účastníky jízd králů 2014 z Hluku, Kunovic a Vlčnova za účasti králů a královských družin.

V Hotelu a Valašském šenku Ogar v Pozlovicích vystoupí v neděli v 19:30 špičková folková kapela Nezmaři. Natočila nové album s názvem Stopy bláznů, který vystihuje nejen povahu členů kapely, ale i 13 písní, které obsahuje. Album se bude křtít, k ochutnání bude originální nápoj. Rezervace vstupenek je na tel.: 775 980 012.

01432-BAV.jpg


Nabídku dalších akcí naleznete na www.vychodni-morava.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz