Štamgast & Gurmán

Vdolky s povidly

Autor receptu
AKADEMIE KVALITY

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
500 g polohrubé mouky

250 ml mléka

60 g másla

½ kostky droždí

1 vejce

2 lžíce rumu

1 lžíce cukru krupice

1 vanilkový cukr

sůl

slunečnicový olej na smažení

K podávání:

tvrdý tvaroh povidla

zakysaná smetana
 

Postup
1. Smíchejte droždí s cukrem, lžící mouky a polovinou vlažného mléka. Nechte cca 20 minut na teplém místě, aby se vytvořil kvásek. 2. Ve velké míse smíchejte prosetou mouku s vejcem, zbytkem mléka, rumem, rozpuštěným máslem a špetkou soli. 3. Ke směsi přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto, které necháte zhruba 50 minut kynout. 4. Z těsta vyválejte cca 2 cm silný plát a pomocí sklenice vykrajujte kolečka. Přikryjte je utěrkou a nechte dalších 20 minut kynout. 5. Do každého z koleček poté udělejte důlek a nechte smažit v hrnci s rozpáleným olejem z obou stran. 6. Vdolky vyndejte na ubrousky pro odsátí tuku. 7. Vychladlé vdolky potřete povidly, dozdobte zakysanou smetanou a nastrouhaným tvrdým tvarohem.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz