Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Udělejte radost maminkám se sýrem Philadelphia

Udělejte radost maminkám se sýrem Philadelphia

30. 4. 2014 - Na jarní měsíc květen připadá den, na který se těší zejména maminky. Udělejte 11. května maminkám radost, tak jako dělají radost ony nám. Vhodným poděkováním může být neodolatelný chuťový zážitek v podobě krémového dortu ze sýru Philadelphia.

Těm menším, kteří by celou přípravu pokrmu ještě nezvládli, jistě pomohou tatínkové nebo babičky. Sýr Philadlephia, který je oblíben pro svoji lahodnou krémovou chuť a je vyroben z pečlivě vybraných kvalitních surovin, přináší řadu chutných a jednoduchých receptů pro studenou i teplou kuchyni. Právě pro takovou příležitost, jako je oslava Dne matek, nabízí sýr Philadelphia několik neodolatelných zákusků či dortů. Vyberte si z takových receptů, jejichž příprava je vhodná i pro nepříliš zkušené ruce a děti jej mohou dozdobit podle své fantazie. Vyzkoušejte jeden z našich tipů a uvidíte, že maminky na tento z lásky upečený dezert nikdy nezapomenou.


Puntíkovaný dort s Philadelphií
(Čas na přípravu 35 minut, 3 hodiny na chlazení)

Co budete potřebovat:

  • 150 g celozrnných sušenek
  • 125 g másla3 balení Philadelphie Original (á 125g) a 75g navíc na zdobení
  • 300 g jogurtu
  • 150 g jahodového džemu
  • 3 polévkové lžíce citrónové šťávyšpetka soli
  • 300 g jahod (mohou být i mražené)
  • 1 balení mleté želatiny
  • 75 g cukru

Sušenky vložte do mikrotenového sáčku, uzavřete a pomocí válečku důkladně rozdrobte. Smíchejte s rozpuštěným máslem a naneste do dortové formy vyložené pečicím papírem. Philadelphii, jogurt, džem, citrónovou šťávu a sůl vyšlehejte elektrickým šlehačem a jahody rozmixujte. Želatinu nechte nabobtnat přibližně v šesti lžících studené vody, smíchejte s jahodami a ohřívejte, dokud se želatina nerozpustí. Poté vmíchejte do krému a navrstvěte na sušenkovou hmotu. Nechte 3 hodiny v chladu odležet. Pomocí zdobícího sáčku ozdobte puntíky z Philadelphie s cukrem.


Jahodový

Jahodová romance s Philadelphií
(Čas na přípravu 30 minut, 3 hodiny na chlazení)

Co budete potřebovat:

  • 150 g piškotů
  • 125 g másla
  • 3 balení Philadelphie Original (á 125 g)
  • 300 g jahod
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 1 balení mleté želatiny
  • 75 g cukru
  • 300 g jahod

Piškoty vložte do mikrotenového sáčku, uzavřete a pomocí válečku důkladně rozdrobte. Smíchejte s rozpuštěným máslem a naneste do dortové formy vyložené pečicím papírem. Philadelphii, jogurt, vanilkový cukr, citrónovou šťávu a sůl vyšlehejte elektrickým šlehačem na krém. Želatinu nechte 10 minut nabobtnat ve 150 ml studené vody a postupně přidávejte cukr a ohřívejte až se želatina rozpustí. Vmíchejte do krému. 1/3 krému naneste na piškoty, položte na ni asi polovinou pokrájených jahod a pokryjte zbývajícím krémem. Chlaďte alespoň 3 hodiny a dozdobte srdcem ze zbývajících jahod.

Jablkový

Jablečný dezert z listového těsta
(Čas na přípravu 15 minut, pečení 25 minut)

Co budete potřebovat:

  • 175 g Philadelphie Original
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • ½ lžičky skořice
  • 1 žloutek
  • 1 balení čerstvého listového těsta (270 g)
  • 4 jablka pokrájené na plátky
  • 2 lžíce cukru

Troubu vyhřejte na 200°C. Philadelphii s poloviční dávkou skořice a javorovým sirupem smíchejte. Část (přibližně 1/3) krému odložte a do zbytku přimíchejte žloutek. Těsto rozválejte na plechu, okraje mírně zvedněte a dekorativně promačkejte. Naneste část krému se žloutkem. Položte na něj jablka a posypte cukrem se skořicí. Pečte ve spodní části trouby přibližně 20 - 25 minut a podávejte se zbývající částí krému bez žloutku.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: michaela.janouskova@crestcom.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz