30. 4. 2014 - Naražením soudku májového speciálu zahájil v páteční podvečer pivovar Zubr letošní pivovarskou sezónu. Symbolickému aktu bylo přítomno více než 2000 fanoušků pivovaru, kteří se účastnili jeho narozeninových oslav. Zubr Extra hořký 12,5° se bude čepovat až do 31. května 2014.
Pivní speciál, který měl u zákazníků obrovský úspěch již při své loňské premiéře, tak budou mít milovníci pivního moku ochutnat opět po roce. „I přes to, že se jedná o silnější pivo s 5,2% obsahem alkoholu, patří Zubr Extra hořký k našim nejúspěšnějším speciálům,“ říká Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru. Pro letošní rok ho proto nechal navařit o několik stovek hektolitrů více než v loňském roce.
Pro tento speciál je typická intenzivní hořkost a výrazné chmelové aroma. Pivo Zubr Extra hořký vaří sládková pivovaru Nataša Rousková podle tradiční receptury. Ta se vyznačuje speciálním postupem přidávání chmele, který je do piva dávkován celkem pětkrát a to v přesně stanoveném množství a čase, což je oproti běžným pivům o dvě dávky chmelení navíc. Právě chmel dodává pivu jeho typickou hořkou chuť a obsahuje některé zdraví prospěšné bioaktivní látky, které zlepšují trávení a působí v těle jako přirozené antioxidanty.
Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. V loňském roce získala značka ZUBR Gold ocenění Absolutní vítěz mezi všemi značkami na soutěži Zlatý pohár Pivex 2013 a obhájila tak ocenění z předešlého roku.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.