2. 5. 2014 - BRNO - Přípravy na Špilberk Food Festival jsou v plném proudu a jeho třídenní harmonogram získává ostré obrysy. Kuchařské show, ochutnávky, doprovodný program a krásné prostředí - to vše čeká milovníky dobrého a kvalitního jídla již za měsíc. Hrad Špilberk již více více než sedm staletí tvoří výraznou dominantu Brna, kterému v minulosti poskytoval ochranu a pocit bezpečí. Nyní se stává již potřetí gurmánským centrem.
RESTAURACE 2014
• BOULEVARD RESTAURANT
• BUTCHER'S
• HOTEL PRESTIGE
• IL MERCATO
• KOISHI RESTAURANT
• RESTAURANT A STEAKHOUSE MONTE BÚ
• RESTAURANT NOEM ARCH soutěžící ve Food Cup Czech Specials
• RESTAURANT PAVILLON
• RISTORANTE RIALTO
Nové podniky:
• CASTELLANA BISTRO
• HOTEL SLAVIA BRNO soutěžící ve Food Cup Czech Specials
• PROMINENT RESTAURANT soutěžící ve Food Cup Czech Specials
• RISTORANTE PIAZZA
• FORMAN BEER & BEEF¨
Ochutnávka doprovodného programu:
- Interspar cooking show Zdeňka Pohlreicha
- Cooking show našeho zahraničního hosta Stefana Ciotti – italského
šéfkuchaře a držitele michelinské hvězdy
- Food Cup Czech Specials - soutěže se zúčastní certifikované restaurace Czech Specials a utkají se mezi sebou s jedním soutěžním pokrmem, jehož podmínkou je, že se bude jednat o hlavní chod obsahující zvolenou regionální surovinu - moravské víno
- řízené degustace vín
- kulinářské studio Divoká vařečka
- cooking show Petra Koukolíčka, která odhalí taje molekulární kuchyně
- cooking show Dalibora Navrátila
- coking show Petra Stádníka
- porcování tuňáka sushimasterem Noritada Saito
- cooking show Riccarda Lucqueho
- barmanská show Achima Šipla – mistra světa v míchání nealkoholických koktejlů Dále se můžete těšit na zajímavé show prodchnuté vůní kávy, čaje, čokoládových pralinek a báječné domácí zmrzliny.
Otevírací doba:
Pátek 13:00 – 22:00 + afterparty 22:00 - 02:00
Sobota 11:00 – 21:00
Neděle 11:00 – 19:00
V pátek vás čeká první oficiální afterparty od 22:00 do 02:00 přímo v areálu hradu v příjemné atmosféře západní kurtiny. Těšte se na výborné pití, hudbu a barmanské show.
Předprodej vstupenek bude probíhat do 25. 5. 2014.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.