Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Lázně Luhačovice 8. května zahajují sezónu

Lázně Luhačovice 8. května zahajují sezónu

5. 5. 2014 - LUHAČOVICE - Čtyřdenním pásmem programů s nedělním svěcením pramenů zahájí letošní hlavní lázeňskou sezónu Lázně Luhačovice, a.s. V programech od 8. do 11. května nebudou chybět dobové kostýmy, historické automobily, či velocipedy a kolonádní koncerty. Lázně očekávají, že letošní lázeňská sezóna bude ještě úspěšnější než loňská a že počet klientů překoná 30 000.

,,V neděli po slavnostní mši svaté vyjde krojovaný průvod s knězem k jednotlivým pramenům, které budou následně posvěceny. Trasa povede jako obvykle od pramene svatého Josefa přes Ottovku až ke kapli svaté Alžběty. Po celé dopoledne ožije lázeňský park vystoupeními folklorních souborů u pramenů, jež se představí v hlavním odpoledním programů na Lázeňském náměstí. Programy jsou volně přístupné veřejnosti. Očekáváme, že kromě lázeňských hostů a stovek návštěvníků z okolí, přijedou i slovenští návštěvníci, kteří to sem nemají daleko. Hlavní lázeňské kapacity byly na tento termín s předstihem vyprodány,“ řekl J. Dědek.

LUHAČOVICE


Dodal, že Lázně Luhačovice jsou nejen oblíbenou léčebnou destinací, ale i cílem jednodenní turistiky a relaxačních a wellness pobytů. K Luhačovicím patří i kulturní léto s hudebními a divadelními festivaly.
Ke kulturnímu létu v Luhačovicích neodmyslitelně patří od května do konce září odpolední kolonádní koncerty rozmanitých hudebních žánrů od smyčcových komorních orchestrů přes swing, dixieland, dechovou hudbu, folklor a pěvecké sbory. Návštěvníci se mohou těšit i na Luhačovické setkání řezbářských mistrů. V týdnu od 2. do 7. června budou moci hosté v lázeňském parku u hudebního altánu nahlédnout přímo pod ruce řezbářských mistrů při jejich setkání s názvem ,,Krása ve dřevě ukrytá“ a den po dni sledovat proměnu obyčejného, avšak nádherného přírodního materiálu - dřeva v umělecké dílo. Téma řezbářských prací pro rok 2014 je "Hudební inspirace". Práci mistrů řezbářů dokreslí v odpoledních hodinách koncerty a vystoupení vybraných hudebních souborů. Šestidenní setkání vyvrcholí v sobotu 7. června vernisáží řezbářských děl s bohatým programem. Od 12. do 13. 6. 2014 potěší návštěvníky již druhý ročník přehlídky amatérských divadelních souborů - Luhačovická divadelní sešlost.

Luhačovice řezbáři


Vrcholem "kolonádní sezóny" bude 19.6.2014 prestižní koncert 65 členného orchestru Hudby Hradní stráže a Policie České republiky, ke kterému také patří přehlídka motorizované jednotky Hradní Stráže a ukázka programu jednotky Hradní stráže. Program koncertu je sestaven nejen z nejznámějších světových orchestrálních melodií, ale také z populárních písní, které interpretují přední zpěváci a sólisté spolupracujícími s orchestrem.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: paperlife.sro@gmail.com
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz