Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Velké Karlovice zvou na duatlon a grilování mečouna

Velké Karlovice zvou na duatlon a grilování mečouna

7. 5. 2014 - VELKÉ KARLOVICE – Ve Velkých Karlovicích se v sobotu 10. května uskuteční druhý závod seriálu VALACHY TOUR 2014. Tentokrát mohou sportovci změřit síly v duatlonu. Závod opět zpestří účast sportovců zvučných jmen, možnost vyhrát zajímavé ceny včetně price money 15 000 Kč, soutěž dětí s bezplatným startovným a další doprovodný program.

Start i cíl VALACHY DUATLONU je situován k hotelu Galik v Resortu Valachy, který je hlavním pořadatelem. Trasa, obnášející kombinaci 3 km běh – 15 km horské kolo – 1,5 km běh, zavede závodníky do okolního členitého terénu CHKO Beskydy. Sportovce čeká vedle kvalitně značené trati také zážitek z probouzející se jarní přírody a na některých místech hezké výhledy do valašské krajiny.

Valachy

Zpestřením duatlonu bude vložený stíhací závod s Terezou Huříkovou, která je považována za nejlepší současnou českou závodnici na horských kolech. Tereza Huříková se zapojí do prostřední části duatlonu - vystartuje přitom s časovou ztrátou až poté, co na trať vyjede poslední cyklista po úvodní běžecké části. Účastníci i fanoušci mohou v soutěži tipovat, kolik závodníků na trase horského kola dokáže předjet. Že to nebude mít jednoduché, je jasné již předem, mezi účastníky duatlonu bude totiž mj. Irena Berková, loňská mistryně ČR a vítězka Českého poháru v bike maratonu, či Ondřej Fojtík, mj. čtyřnásobný vítěz Drásala, jednoho z top cyklistických závodů ČR.

Závod dospělých odstartuje ve 12 hodin. Před nimi si zasoutěží děti. Po 10. hodině čeká menší závodníky do 7 let soutěž v běhu. Následné klání starších dětí je již zařazeno do Krajského poháru mládeže Zlínského kraje a školáci se tak utkají ve „skutečném“ duatlonu, byť na výrazně kratší trati než dospělí.

Valachy

V rámci doprovodného programu bude pro závodníky i fanoušky připravena mj. biatlonová střelnice biatlonového oddílu SKB Velké Karlovice či testovací centrum Specialized, díky němuž si závodníci na trati mohou otestovat nové modely kol.

Příjemnou příležitost spojit sport s gurmánským zážitkem nabídne blízký hotel Horal, který na stejný den chystá zahájení grilovací sezóny spojení s Filetováním a grilováním mečouna. Pro děti i dospělé bude jistě atraktivní vidět tuto neobvyklou rybu na vlastní oči a ochutnat ji. Ukázky filetování v podání odborníků se konají v 11 a 13:30 hodin.

Mečoun

Zájemci se mohou k účasti v jednotlivých závodech VALACHY TOUR registrovat on-line za zvýhodněné startovné na www.valachytour.cz nebo v den konání přímo na místě. Jednotlivé závody seriálu jsou propojeny bodovým hodnocením. Atraktivní ceny tak mohou sportovci získat jak průběžně v jednotlivých akcích, tak i po součtu všech bodů po ukončení celého seriálu.
Po VALACHY DUATLONU bude seriál pokračovat červencovým BIKE VALACHY, srpnovým mini triatlonem VALACHY MAN a ukončí jej na podzim závod k terénním běhu BĚHEJ VALACHY.



Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: ZackovaM@valachy.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz