Štamgast & Gurmán

Lehké krůtí špízy s paprikovým dipem

Autor receptu
Petra Vomelová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Pokud máte rádi opékané nebo grilované maso společně se zeleninou a baví vás jednoduché rychlé recepty, špíz určitě patří mezi vaše oblíbené letní úpravy pokrmů. A nejen vaše, maso „na tyčce“ se opéká všude na světě a známé je nejen jako špíz (z německého slova Spieß), ale také jako ražniči nebo šašlik. Sáhněte po oblíbené flákotě, přidejte cibuli a další zeleninu dle svého výběru a nechte si chutnat. A kdyby vás klasická „masová jehla“ omrzela, můžete zkusit vegetariánskou verzi se zeleninou, sýrem nebo ovocem.

Ingredience:
500 g krůtích prsních řízků
200 g cherry rajčátek
2 velké cibule
300 g slaniny nebo špeku
hrst hladkolisté petržele
olivový olej
sůl, čerstvě mletý pepř

Ingredience na dip:
200 ml zakysané smetany
2 lžičky uzené papriky
2 stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
 

Postup
1. Slaninu nakrájejte na širší plátky, cibuli rozkrájejte na čtvrtiny a rozdělte na jednotlivé plátky. 2. Na kostičky nakrájejte krůtí maso, osolte ho a opepřete. 3. Na špejle napíchejte nakrájené ingredience a rajčata dle chuti. 4. Špízy zakápněte olivovým olejem a dejte do trouby na cca 35 minut na 170 °C nebo na rozpálený gril. 5. Mezitím smíchejte všechny ingredience potřebné na dip, který osolte a opepřete. 6. Špízy podávejte s dipem a posypané čerstvě nasekanou petrželí

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz