9. 5. 2014 - KROMĚŘÍŽ - Ve dnech 23. – 25. května 2014 se bude konat 4. ročník gastronomického festivalu na území města Kroměříž v areálu hotelu Octárna s názvem MORAVIA FOOD FESTIVAL KROMĚŘÍŽ 2014. SEDM RESTAURANTŮ, SEDM KUCHAŘSKÝCH ELIT - tak zní letošní podtitul.
Cílem a myšlenkou festivalu je představit a prezentovat špičkové podniky vybraných měst, se kterými se návštěvníci mohou nyní setkat v jednom městě pod jednou střechou. Na tomto festivalu budou mít návštěvníci možnost ochutnat degustační předkrmy, polévky, hlavní chody a dezerty, ale především chřest na jakýkoliv způsob (toto zadání je pro všechny zúčastněné PODMÍNKOU).
Součástí akce bude doprovodný program a soutěž o nejchutnější pokrm připravený z chřestu. Vše doplní stánky s alkoholickými i nealkoholickými nápoji, tyto stánky zajišťuje organizátor akce.Aktuální program festivalu vypadá nesmírně lákavě a my se již nemůžeme dočkat, až to všechno vypukne!
Pátek
16.00 – 17.00 - Odpolední vaření s Václavem Formanem - Executive Chef Asociace kuchařů a cukrářů ČR
17.00 – 18.00 - Voňavé grilování s Romanem Čechmánkem (hokejový brankář) a kuchaři společnosti MAKRO
18.00 –18.30 - Soutěž o nejrychleji vypité půllitrové pivo pivovaru Romana Čechmánka
18.30 – 19.30 - Cooking show šéfkuchaře Milana Sahánka (Unilever)
19.30 – 20.30 - Cooking show grilování kuchařů restaurace Radniční sklípek (Kroměříž)
20.30 – 21.30 - Večerní vaření s Václavem Formanem - Executive Chef Asociace kuchařů a cukrářů ČR
Sobota
12.00 – 13.00 - Odpolední vaření s Václavem Formanem - Executive Chef Asociace kuchařů a cukrářů ČR
13.00 – 14.00 - Cooking show grilování kuchařů restaurace Radniční sklípek (Kroměříž) www.radnicnikm.cz
15.00 – 16.00 - Voňavé grilování s Romanem Čechmánkem (hokejový brankář) a kuchaři společnosti MAKRO
16.00 – 17.00 - Škola vaření s Radimem Procházkou - Šéfkuchař Studia Divoká vařečka kulinářské studio Brno.
17.00 – 18.00 - Cooking show šéfkuchaře Milana Sahánka (Unilever)
18.00 – 18.30 - Odpolední vaření s Václavem Formanem - Executive Chef Asociace kuchařů a cukrářů ČR
18.30 – 19.00 - Soutěž o nejrychleji vypité půllitrové pivo pivovaru Romana Čechmánka
19.00 – 22.00 - K poslechu a tanci Cimbálová muzika Josefa Marečka
Neděle
12.00 – 13.00 - Odpolední vaření s Václavem Formanem - Executive Chef Asociace kuchařů a cukrářů ČR
13.00 – 14.00 - Cooking show grilování kuchařů restaurace Radniční sklípek (Kroměříž) www.radnicnikm.cz
14.30 – 15.00 - Vyhlášení a předání certifikátu za nejchutnější úpravu CHŘESTU na MORAVĚ pro rok 2014
15.00 – 16.00 - Před ukončení festivalu proběhne ZDARMA ochutnávka vybraných přívlastkových vín vinařství Znovín Znojmo
15.30 – 16.00 - Soutěž o nejrychleji vypité půllitrové pivo pivovaru Romana Čechmánka
Po celou dobu festivalu bude otevřen ÚSTŘIČNÝ BAR, čerstvost ústřic zajišťuje společnost MAKRO - Zlín
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.