Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Lovecké závitky

Autor receptu
Jan Svachouček

Recept pro vás uvařil
Tomáš Smoček
Rožnovský Rynek
(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
500 g jelení nebo srnčí kýty bez kosti, 60 g slaniny, 1 vejce, 30 g hladké mouky, 80 g cibule,40 g sádla, 200 g jeleního nebo srnčího předního masa bez kosti, 60 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), pepř cely i mlety, nove kořeni, bobkový list, jalovec, sůl
 

Postup
Z jelení nebo srnčí kýty nakrájíme plátky, nařízneme okrajové blány, aby se při přípravě nekroutily, naklepeme, mírně osolíme, opepříme a klademe na ně takto připravenou naplň: Jelení nebo srnčií přední maso semeleme, přidáme polovinu na kostečky nakrájené slaniny, mletý pepř, vejce, sůl a nepatrnou dávku mletého nového kořeni a vše dobře promícháme. Připravené plátky masa posypeme na nudličky krájenou zeleninou (mrkev, celer, petržel) a pak na ně klademe připravenou masovou náplň. Z plátků a náplně vytvoříme závitky, které převážeme bílou nití, nebo propícháme párátkem. Zbývající polovinu slaniny nakrájíme a usmažíme na ni dozlatova cibuli. Přidáme celé nové koření, celý pepř, bobkový list, případně jalovcové bobulky. Připravené závitky nejdříve opečeme na sádle, pak je vložíme do základu ze slaniny, cibule a kořeni, ve kterém je za občasného míchání pod pokličkou dusíme. Podle potřeby doléváme vodou. Zpola dušené závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku tak, aby se voda vyvařila a zůstal jen tuk a cibule, zapražíme moukou, kterou opět vysmahneme a zalijeme vodou. Do šťávy, kterou necedíme, vložíme závitky a dodusíme. Jako přílohu – ryži, brambory, houskový knedlík, těstoviny. Recept je z kuchařky regionálních receptů Jak šmakuje Moravskoslezsko. Odborným garantem kuchařky je Mirek Horák, poradce pro gastronomii.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz